lauantai 8. kesäkuuta 2024

Lunta ja lauantaimakkaraa


Matkalla Tyttärien tilalle Merimaskuun pysähdyin kahville Salossa. Ja enkös joutunut lumi- ja raesateeseen. Maa pysyi valkoisena lähes tunnin ja ilman lämpötila laski 13 asteeseen. Kalisevan kylmää. Tarjetakseni minun piti jopa käydä ostamassa Radiokirppikseltä toppatakki - onneksi Salon kirppiksillä hätätilanteeseenkin sopivat ”oikeat” kirppishinnat :)

Kylmyyden takia kesäiset torikahvini vaihtuivat sisätiloihin, ja päätin pistäytyä kirppiksen lähellä olevassa Kuiron kahvilassa, jossa on - torin tapaan - tullut käytyä monesti aikaisemminkin (täällä). Ja pitihän minun valita lauantaimakkaralla (ja juustolla) täytetty sämpylä, jos jossain sellainen on vielä tarjota :)

Kahvihetken jälkeen matkani jatkui Paraisten kautta Naantalin Merimaskuun. Siellä minut vastaanotti lämpimästi Tyttäret - Opiskelijatyttö ja Suomeen toistaiseksi muuttanut Lontoontyttö  - sekä kuvioissa jo jonkun aikaa mukana ollut edellisen Poikakaveri.  

Lumi hämmensi, lauantaimakkara yllätti sekä Tyttäret ja ”uusi” Poikakaveri ilahduttivat. Eläkeläisen tapahtumarikas perjantai :)


4 kommenttia:

  1. Olipa ihmeellinen sään muutos. Meillä ei helle ole purkautunut ihan noin radikaalisti, mutta ukkonen on kyllä möyrynnyt lähellä.

    Kivat retrokahvit siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säät ovat olleet merkillisiä koko kevään ja alkukesän. Tuntuu, että lyhyellekin matkalle pitäisi varautua monenlaiseen keliin :) Mukavaa alkukesää, InnaVaara

      Poista
  2. Ei tähän postaukseen liittyen, mutta Alvar Aallon ja arkkitehtuurin ystävälle tiedoksi, että uusimmassa Anna-lehdessä (5.6.2024 nro 23) on esitelty lomavinkkeinä seitsemän erilaista Aallon suunnittelemaa kohdetta eteläisessä Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Pitääpä mennä kirjastoon selaamaan tuota Anna-lehteä.
      Terv InnaVaara

      Poista