tiistai 11. kesäkuuta 2024

Kesää Tilalla


Tyttärien Tilalla (täällä) aloitellaan neljättä kesää. Ensimmäisiin vuosiin verrattuna niin Opiskelijatytön kuin Lontoontytönkin kokemus tilan ja eläinten hoidosta sekä majatalon ja kahvilan pidosta on lisääntynyt rutkasti. Ja kokemuksen lisäksi porukka on kasvanut, sillä kahden tomeran ja tekevän naisen porukkaan on liittynyt yksi tomera ja tekevä mies :) 

Heidän lisäkseen tilalla elelee yli kymmenen vuotta vanha Kille-vuohi, kuusi suomenlammasta, kymmenkunta kanaa, Hertta- ja Tiramisu-nimiset puput ja kaksi kissaa - Pablo ja Lala - sekä sekarotuinen rescuekoira Dora. Ja kesäkuun aikana porukkaan liittyy vielä yksi Pikkuriikki :)

Vähitellen Tilan pihalta ja puutarhasta on lukuisten omena- ja kirsikkapuiden sekä viinimarjapensaiden lisäksi paljastunut erilaisia perinnekasveja, kuten kurjenmiekkaa ja päivänliljaa. Ja on pihalta löytynyt myös pitkä rivi vanhoja töyhtöangervoita sekä useita perinteisiä juhannusruusu- ja syreenipensaita (täällä).

Keltaiset päivänliljat ja lilanväriset kurjenmiekat ovat toistaiseksi aika heiveröisiä. Uskon niiden kuitenkin voimistuvan, kun niiden ympäristöä on siistitty ja niille on harvakseltaan lisätty uutta multaa. 

On mukava nähdä edellisten omistajien aikana vuosikymmeniä Tilalla kasvaneiden pensaiden ja kukkien pikkuhiljaa voimistuvan ja petraantuvan. Kaikki perinteisiä puutarhan kaunottaria, jotka kauneutensa lisäksi tuovat meille iloa :) 

Kurjenmiekka eli iris

Päivänlilja 

Hunajaa kerätään pihan perälle :)

Herkku - toinen Tilan kahdesta pupusta - herkuttelee voikukan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti