torstai 2. joulukuuta 2021

Tervetuloa Tilalle :):)


Olen maaliskuusta asti kirjoittanut Merimaskun Tilasta, jonka kaksi tytärtäni - Opiskelijatyttö ja Lontoontyttö - hankkivat kevättalvella (täällä). Ja kertonut kiintymisestäni tuohon vanhaan tilaan ja sen rakennuksiin ja eläimiin (täällä) sekä ihastumisestani Naantalin Merimaskuun ja sen kiehtovaan saaristoluontoon, mm. täällä. Kaikki ko postaukset löytyvät tämän blogin sivupalkista tunnisteen ”Tila” alta.

Nyt uskallan ja voin jo kertoa vähän enemmän Tilasta. Kyse on Taattistenjärven rannalla olevasta vanhasta Taattisten tilasta, joka on ollut asuttuna keskiajalta lähtien. Nykyisen pihapiirin vanhin rakennus on valmistunut 1700-luvulla ja on edelleen käytössä. Tässä ns. Pakarintuvassa on kolme makuuhuonetta ja kaksi vessaa suihkuineen sekä yhteiskäytössä olevat iso tupa ja pieni keittiö. 

Taattisten tilan edelliset omistajat alkoivat 1980-luvulla maanviljelyn ja karjanhoidon lisäksi majoittaa matkailijoita - Saariston rengasreittiä kiertäviä pyöräilijöitä, läheisessä Muumimaassa käyviä perheitä, saaristoluonnosta kiinnostuneita patikoijia, maaseudun rauhaa rakastavia mummoja ja pappoja :):) Päärakennuksen pihapiiristä löytyy seitsemän 1-4 hengen huonetta. Lisäksi kävelyetäisyydellä on kolme erillistä mökkiä, joista suurimpaan ns. Tipulaan mahtuu yöpymään kahdeksan henkilöä.

Keväästä 2021 alkaen Tyttäreni Kirsi ja Heta ovat toivottaneet ”vieraat tervetulleiksi nauttimaan perinteisestä maalaismiljööstä ja tilan rauhallisesta ilmapiiristä”. Ja vieraita on riittänyt - sopivasti :)

Tutustu www.taattistentila.fi (täällä). Tila löytyy myös facebookista ja ahkerasti päivittyvästä instagramista. Tervetuloa :):)

Joulun tunnelmaa 

Perähuoneen rauhaa

Kauniita unia :)

Heinäkuun vehreyttä.

Marraskuun aurinkoa :)

6 kommenttia:

 1. Kas vaan, monesti mainitsemasi Tila on minullekin tuttu. Olen käynyt Taattisilla. Siellä kaksi tyttärentytärtä ahkeroi 9-luokkalaisina työharjoittelussa.
  Onnea kauniin paikan uusille omistajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensi kesänä törmäämme Taattisilla :) Jos näin käy, nykäise minua hihasta...

   Poista
 2. Onpas siellä kaunista!
  Tyttäresi ottaneet melkoisen haasteen. Toivotan menestystä ja iloa heille ja sinäkin saat osasi ja voit käydä töissä sekä tunnelmoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ison haasteen edessä ovat. Ahkeraa työtä, jatkuvaa yrittämistä ja innostunut mieltä tarvitaan. Ja tekeviä käsiä. Seuraan mielenkiinnolla vierestä, itse en enää jaksaisi moista... Mutta Taattisilla viihdyn vieraana ja apuna :)

   Poista
 3. Viehättävä pihapiiri ja ilmavat, kodikkaan oloiset sisätilat luovat miellyttävän atmosfäärin sekä kutsuvan kokonaisuuden.
  Isosti onnea ja menestystä matkaan rohkeille yrittäjätyttärille ja heidän "apujoukoilleen"!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogissani tulee varmaan olemaan useita kirjoituksia Tilalta ja Naantalista. On ollut ihana tutustua Tyttärien uuteen kotikuntaan. Kiitos heidän, olen saanut uuden ”oman” kaupungin :)

   Poista