Viime viikolla löysin sattumalta Hilkan reseptin Leenan Otoksia-nimisestä blogista, jonne hän oli jouluna 2012 valokuvannut lehdestä leikkaamansa Hilkka Ahteen lanttulaatikon reseptin, ja vielä marginaaliin kirjoittanut ”tosi hyvä” (täällä).
Tänä vuonna päätin - viimein - kokeilla tuota kehuttua reseptiä. Ainakin raakana maistuu ja näyttää hyvältä. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole muskottia, jota minä kuitenkin olen tottunut lanttulaatikossa käyttämään. Ylihuomenna eli jouluaattona sitten selviää, miten onnistuin…
2 keskikokoista (Mustialan) lanttua
2 dl kermaa
2 rkl korppujauhoja
2 munaa
150-200 g voita
3/4-1 dl siirappia
3 tl suolaa
musta- ja valkopippuria
1/4 tl muskottia
Lantut kuoritaan, paloitellaan ja keitetään suolalla maustetussa vedessä. Keitinliemi kaadetaan pois ja lantut survotaan soseeksi, johon lisätään kermassa lionneet korppujauhot, pehmeä voi, lievästi vatkatut kananmunat, siirappi ja mausteet.
Seos kaadetaan uunivuokaan. Pinta painellaan lusikalla aalloille, ripotellaan päälle korppujauhoja ja pari nokaretta voita. Paistetaan 175 asteessa pari tuntia.
Kunpa lanttulaatikko maistuisi makoisalta👋👍
VastaaPoistaSamaa toivon minäkin. Hyvää Joulua!
PoistaJust meinasin aloittaa lanttulaatikon teon ja huomasin "kauhukseni", että ohje oli kadonnut! Onneksi Mister Google auttoi ja löysin ohjeen sivultasi, jossa oli linkki ottamaani kuvaan. Kiitos ja hyvää joulua 🙂
VastaaPoista