tiistai 28. joulukuuta 2021

Joulu 2021


Joulu tuli ja meni. Ukin kanssa vietimme juhlapyhät Tyttärien Tilalla Merimaskussa. Emäntien eli Opiskelijatytön ja Lontoontytön lisäksi paikalla oli Esikoinen perheineen. Opiskelijapoika perheineen ja Juniori Tyttökavereineen viettivät tällä kertaa joulua pääkaupunkiseudulla.

Pyhät kuluivat tutusti eli syöden perinteisiä jouluruokia ja ulkoillen upeassa talvisäässä. Lunta ja aurinkoahan tänä jouluna riitti :):) Pari pidempää kävelylenkkiä sulatti kivasti kinkkuähkyä. Ja taas jaksettiin maata sohvalla, katsoa jouluelokuvia telkkarista ja tyhjentää Äitimuorilta saatua isoa konvehtirasiaa.

Pikkupojat saivat tavallista vähemmän lahjoja, sillä varas oli aatonaattona murtautunut Esikoisen autoon ja vienyt peräkonttiin piilotetut poikien joululahjat. Onneksi jäljelle jäivät Isovanhempien, Kummien sekä Tätien ja Setien hankkimat yllätykset. Ja olivat vanhemmatkin aattoaamuna ehtineet ostaa pari uutta täydennyslahjaa. 

Perinteitä vaalittiin ja Joulusta nautittiin - kaikesta huolimatta. Ehkä vähemmät lahjat toivat jopa enemmän ilo. Tai ainakin enemmän rauhaa lahjojen avaamiseen :)4 kommenttia:

 1. Kuvineen hyvätunnelmainen avaus! Joulua, kun se lämpimintä ja aidointa on. Miinus tuo tylsä takakontin tyhjennys, mutta onneksi tilanne pelastui, ja tuo rosmontuhmeli saa luvan olla lahjoitta ajasta ikuisuuteen.

  Rattoisasti ja herkullisesti sujui meilläkin: hyvillä mielen, puhuen suut makiaks`,sydäntenpohjasta nauraen ja yhdessäolosta nautiskellen.
  Nyt on sitten kuunneltu tervetullutta tervetullutta hyvänmielenhyrinää ja hiljaisuutta;) Mukavia vuoden loppupäiviäs Sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlapyhien jälkeen palataan taas arkeen, mikä eläkkeellä ollessa on helppoa verrattuna hektisiin työvuosiin. Oikeastaan ikääntyessä jopa nauttii hulinan jälkeisestä tapahtumattomuudesta. Aika aikaa kutakin…

   Poista
 2. Joululahjojen varastaminen on kyllä katalinta ikinä.
  Olen kuullut sellaisenkin tapauksen, että varas oli vienyt koko säkin, joka oli pukin tuloa varten laitettu valmiiksi oven suuhun.
  Kiva, että saitte lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa valkoista lunta tuli Länsi-Suomeenkin. Kyllä se lumi edelleen kuuluu suomalaiseen jouluun… Yllättävän hyvin kaikki selvisivät lahjapettymyksestä. Eniten harmitti, kun varas vei lasten omin käsin tekemät, isovanhemmille tarkoitetut lahjat!

   Poista