tiistai 21. joulukuuta 2021

Vuoden lyhyin

Päivä Töölössä

Tänään on tämän vuoden lyhyin päivä eli talvipäivänseisaus. Helsingissä päivän pituus on tänään 5 tuntia 49 minuuttia ja 4 sekuntia. Huomenna päivä on jo pari sekuntia pidempi kuin tänään :)

Monena vuonna syksyn ja alkutalven lisääntyvä pimeys on tuntunut masentavalta ja painostavalta. Tänä vuonna pimeys on vaikuttanut mielialaani yllättävän vähän - huolimatta siitä, että tähänkin syksyyn on mahtunut murhetta. Ja vielä koronakurjimuskin…

Kesän jälkeen olen viettänyt aikaa väliin yksin - tai siis Muru-koiran kanssa - Punavuoren kodissani, väliin Ukin seurassa Salon mökillä ja väliin Tyttärien ilona (??) Merimaskun Tilalla. Voisi luulla, että liikkuminen kolmen ”kodin” välillä olisi ollut rasittavaa. Mutta ei, ennemminkin se on ollut ihmeen virkistävää ja kivaa vaihtelua perusarkeen. Kaikissa kolmessa paikassa on omat ilonsa: Punavuoressa nautin yksinolosta, mökillä saan laiskana ruoan laittajan herkutella Ukin sörsseleillä - lähinnä lohta ja pastaa monin eri tavoin valmistettuna - ja Tilalla solahdan elämään maalaisarkea aikuisten Tyttärien kanssa.

Ehkä mukavasti kuluneen syksyn salaisuus on ollut se, että elämässäni on ollut sopivassa suhteessa - ja pääosin oman valintani mukaan - sekä yksinoloa, Ukin seuraa että yhteiseloa Tyttärieni kanssa. Ja tietty useita uusia eläinystäviä: Dora-koira, Pablo- ja Lala-kissat sekä liuta lampaita ja maatiaiskanoja :):)

Ps. Piti Kielitoimiston sivuilta tarkistaa, miten sana lyhyt taipuu. Toimiston mukaan adjektiivilla on sekä lyhyt-sanaan perustuvat vertailumuodot lyhyempi ja lyhyin että vanhaan lyhä-sanaan perustuvat lyhempi ja lyhin. 

Aamu Punavuoressa

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja vaihtelua tuova kolmio Sinulla koronavuoden piristykseksi! Noilla sopivilla suhteilla on kokemuslisien kertyessä yhä suurempi, voimaannuttavampi ja eheyttävämpi merkitys elämässä...

  Nyt voisimme päivän pidentyessä hilpesäti laulaa lurittaa Juha Tapion tahtiin "Me selvittiin", ja allakka sen kertoo, että meno on keävättä ja valoa kohden, mutta sitä ennen viettäkäämme kaivattua perhejoulua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristävä Kolmio - todella:) Varsinkin, kun itse saa yleensä valita tahdin millä kolmiota kiertää.

   Poista