perjantai 17. joulukuuta 2021

Yksi lemppareistani


Ostan kukkia usein ja milloin mistäkin - toreilta, ruokakaupoista ja kukkien erikoiskaupoista eli kukkakaupoista, joita edelleen löytyy runsaasti ainakin Helsingistä. Kotiin maljakkoon, mökille puutarhaan ja iloksi ystäville.

Niin toreilta, marketeista kuin kukkakaupoistakin voi saada joko tosi hyväkuntoisia ja kauniita kukkia tai hyvinkin huonolaatuista tavaraa, eli ostopaikka tai hinta ei aina takaa laatua. Tarkkana kannattaa olla, ostaa sitten edullisia/halpoja markettikukkia tai erikoiskauppojen kalliimpia kimppuja.

Tänä syksynä olen löytänyt uuden lempparikukkakaupan Kaartinkaupungista ravintola Pastiksen vierestä Pieni Roobertinkadulta. Monesti Murua lenkittäessä saatan varta vasten kiertää tämän My Garden -nimisen pienen kukkakaupan kautta, jotta voin pysähtyä vain ihailemaan kaupan ikkunoissa ja edessä olevia kauniita ja huolella aseteltuja kukkia. Väliin taas suuntaan vartavasten My Gardeniin ostaakseni - kotiin tai tuliaiseksi - valmiiksi sidottuja moderneja kukkakimppuja :)

Viime jouluna kerroin ostavani jopa joululahjoja kukkakaupasta (täällä). Tänäkin vuonna valitsin sekä Opiskelijapojalle että Juniorille lahjaksi My Gardenin ihanat jouluiset kimput. Tiedän, että ainakin kummankin puolisot rakastavat kauniita kukkia, kuten minäkin.

Suuntaan varmaan vielä monesti tähän tutuksi tulleeseen kukkakauppaan, joka tosin ei ole halvimmasta päästä. Väliin voi herkutella…

Punavuoren kaksioon valitsin ison kimpun suippolehtisiä eukalyptuksen oksia, joihin ihastuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti