keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Lounas Einissä


Istun lasitetulla terassilla maatilan pihalla. Ruskeita kanoja ja valkoisia ankkoja kävelee vapaana pihalla. Viereisestä lammasaitauksesta kuuluu leppoisaa määkinää. Kille-pässi löntystelee laiskana ikkunoiden edessä odotellen rapsutuksia. Läheisellä pelolla lepäävät viime viikolla kasatut heinäpaalit.

Odottelen ravintola Einin lounasta Taattisten tilan isossa piharakennuksessa, jossa on vuosikymmeniä - edellisten omistajien aikana - ollut erilaista ravintolatoimintaa. Kivat tilat sisällä ja terassilla, toimiva ravintolakeittiö ja riittävä serviisi. 

Tänä kesänä Tilalla pyörii useampi pop up -tyyliin nuori kahvila- ja/tai ravintolayrittäjä. Kesäkuussa helsinkiläiset ystävykset Outi ja Ida olivat pitämässä Niitty-Nyytti -kahvilaa (täällä), jonka täytekakkuja moni maistanut päätti tilata omiin juhliinsakin :) Heinäkuun ensimmäiset viikot kahdeksan enemmän ja vähemmän ravintolakokemusta omaavaa kaverusta on luotsannut suuren suosion saanutta Eini-ravintolaa. Tämän jälkeen kahdeksi viikoksi paikalle tulee vielä kokki Joona Sorsa pitämään ystävänsä kanssa kuppilaa, josta kahvin ja virvokkeiden lisäksi saa paikalla tehtyä suolaista ja makeaa. Ja jos kysyntää, niin ehkä myös lounasta…

Tykkäsin kovasti Einin paahteisesta kukkakaalisosekeitosta - olisin syönyt hiukka enemmänkin. Itse tehty foccacia-tyylinen vaalea leipä oli ihanaa ja sen kanssa tarjoiltu pehmeä tuhkavoi vei kielen. Alkuun pöytään tuotiin pieni salaattilautanen, jossa oli pelkkiä tuoreita salaatinlehtiä ja sinappi-dressing. Herkkua sekin. Juomaksi maistoin ihanan nuoren tarjoilijan suosittamaa Kakolan Metka-gose-olutta, jonka sitruunaisen ja hieman suolaisesta mausta tykkäsin.  

Ihana kokemus ja maittava lounas rentojen ja ystävällisten nuorten yrittäjien ravintolassa luonnon keskellä. Harmi, että tämän hurmaavan pop-up -ravintolan viimeinen päivä on lauantaina 16.7.

Einiin ehti tutustua Riku Eerolakin - yksi Naantalin ruokakummeista (täällä). Ja tykkäsi :)

Paahteinen kukkakaalisosekeitto 

Herkkuleipää ja tuhkavoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti