lauantai 23. heinäkuuta 2022

Lähes huomaamaton


Olen usein Salon keskustassa käydessäni ajanut autolla puisen kirkon ohi. Jotenkin olen kokenut, että kirkko on puristuksissa viereisten talojen välissä. Huomaamaton ja helposti ohitettavissa.

Näinhän ei ole. Kun kävelen kirkon ohi, huomaan, että kirkon ympärillä on vehreä ja hyvin hoidettu pieni puutarha, ja viereiset talot antavat rakennukselle sille kuuluvan tilan. Paitsi kirkon takana oleva kerrostalo, joka tuntuu varastaneen kirkon takapihaa. 

Kyseessä on Kirkkokadulla oleva Salon kirkko, joka on alkuun ollut rukoushuone. Rakennus valmistui 1894 ja sen suunnitteli arkkitehti Gustav E Ekestubbe (1855-1905) - arkkitehti, josta ei paljon tietoa netistä löydy. Rukoushuone vihittiin kirkoksi 1927, ja torni rakennettiin vuonna 1933.

Kirkossa on isot ikkunat, joista valo näyttää pääsevän kivasti sisään. Kirkko on kiinni, joten sisäosa jää näkemättä. Puutarhassa kirkon takana on neljä penkkiriviä, jotka on asetettu kivasti viistoon. Ilmeisesti pihallakin järjestetään toimintaa, mikä tuntuu mukavalta…

Katsoin netistä, että elokuussa Salon kirkossa on mielenkiintoinen pieni urkutapahtuma, johon yritän päästä. Samalla pääsen näkemään kirkon sisältä - jee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti