tiistai 24. toukokuuta 2022

Uutta polkua


Juhlaviikonlopun (täällä) päätteeksi kävelin ennen kotimatkaa Opiskelijatytön kanssa vielä tutun kuuden kilometrin lenkin koirien kanssa. Reitistä tuli minulle tuttu Dora-koiran hoitoviikolla, jolloin kävelimme sen koiran kanssa joka aamu (täällä). 

Kävelyn ensimmäinen puolikas kulkee Tilalta Merimaskuntien yli Haahdeniementietä pitkin linturikkaalle Tammisaarenlahdelle, jossa reitti kääntyy takaisin Apajantien ja Tärkkisten rantatien kautta. Kävelyn loppuosassa on pari pitkää ja paahteista pelto-osuutta, joten tällä kertaa päätimme kokeilla kääntyä  Saaristolaiskylän jälkeen oikealle ja seurata hyväkuntoista ja leveää metsäpolkua. 

Kilometrin kuljettuamme huomasimme, että olimme oikaisseet pari mutkaa ja tulleet Mutterimäelle. Siitä jatkoimme kotvan Niittupolku-nimistä pikkutietä ja pellon vierttä kulkevan lyhyen metsäpolun kautta löysimme tutulle Hellemäentielle. Laskeuduimme mäkeä alas pellon reunaan ja pian olimmekin takaisin Tilalla.

Uusi metsäosuus oli kaunis ja helppokulkuinen. Runsaasti mustikankukkia ja kosteikoissa paljon rentukoita - isäni lempikukkia. Reitti jää vakiokävelyohjelmiini Merimaskussa :)

Pitkän lenkin jälkeen Muru viihtyi hyvin paikallaan autossa lähes kolmetuntisen kotimatkan ajan. Ja Dora puolestaan nukkui rauhallisesti Tilan olohuoneen sohvalla, kun Tyttäret lepuuttivat hermojaan työntäyteisen viikonlopun jälkeen katsoen Netflixin hömppäelokuvaa :)

Mukava päätös mukavalle ystävyyden viikonlopulle :) 

Ps. Kiitos kaikista kommenteista. Minulla on edelleen it-vaikeuksia, enkä onnistu vastaamaan viesteihinne. Mutta luen niitä mielelläni. Odottelen apua pojiltani, kunhan nuo kiireiltään ehtivät :)
Tai ehkäpä menen kirjastoissa pidettäviin senioreille tarkoitettuihin tietokoneopastustilaisuuksiin kysymään neuvoa…1 kommentti:

  1. Tuttu metsäpolku. Merimaskussa asuessamme kuljin sitä pitkin melkein joka päivä. Mukavaa kesää!

    VastaaPoista