perjantai 27. toukokuuta 2022

Levain laajeni


Punavuoressa on Kankurinkadulla ollut joitakin vuosia leipomo-kahvila Levain, joka on tullut tunnetuksi etenkin hapanjuurileivästään. Herkkuleipää, jota Ukkikin usein toivoo tuliaisiksi kun menen Salon mökille.

Maaliskuussa Levain muutti isompiin tiloihin uusittuun Merikortteliin läheiselle Perämiehenkadulle. Merikortteli on korttelin kokoinen entinen tehdasrakennus, joka on remontoitu pääosin toimistokäyttöön. 

Sata vuotta sitten puhelinkaapeleita valmistava Suomen kaapelitehdas pystytti tuon valtavan punatiilisen rakennuksen, jonka suunnittelivat arkkitehdit Valter Jung (1879-1946) ja Wäinö Palmqvist (1882-1964). Kaapelitehdas jatkoi toimintaansa vuoteen 1939, jolloin se muutti Salmisaareen. Tämän jälkeen rakennuksessa on työskennellyt useita tunnettuja yrityksiä, mm. Airam, Kone ja Nokia.

Uusissa tiloissa Levain tarjoaa Kankurinkadulta tuttuja herkkuja, kuten avokadotoastia ja pannukakkua. Kumpikin maukkaita, mutta eivät superia. Tehdasmainen iso kahvila-ravintola sopii hyvin Merikorttelin tunnelmaan, mutta minua viehätti enemmän entinen pieni ja ahdas tila Kankurinkadulla. Joskin sen vähäiset istuinpaikat olivat lähes aina täynnä, joten ymmärrän hyvin kahvila-ravintolan lisätilan tarpeen. 

Hassua, miten paljon tila vaikuttaa yleistunnelmaan. Nykyinen Levain muistuttaa kovasti Merikorttelissa jo vuosia toiminutta Moko-kahvila-ravintola (täällä), vaikka niillä onkin eri konsepti.

Todennäköisesti ensikäyntini uudessa Levainissa ei jää viimeiseksi. Kahvila-ravintolan avaruus ja valoisuus viehättivät, vaikka tarjoilut eivät yllättäneetkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti