maanantai 23. toukokuuta 2022

Ystävyyden juhla


Kahden tuntemattoman nuoren naisen katseet kohtaavat Oulun yliopiston pääsykokeissa kesäkuussa 1972. Naiset hymyilevät ystävällisesti toisilleen: ”Samassa liemessä.” Toinen nostaa kannustavasti peukkua, jolloin toinenkin näyttää peukkua. Useampi päiväinen pääsykoe alkaa ja vie kummaltakin kaiken huomion ja energian.

Kesän jälkeen naiset kohtaavat uudelleen Oulun lääketieteellisen tiedekunnan suuressa luentosalissa alkavassa informaatiotilaisuudessa. Yli sadan opiskelupaikan saaneen onnellisen nuoren joukossa nuo peukkua näyttäneet naiset löytävät nopeasti toisensa. Ja halaavat kuin vanhat, läheiset tutut: ”Ihanaa, pääsimme molemmat sisään!” Iloitsevat yhdessä sekä omasta että toisen puolesta, kuten ystävät tapaavat tehdä.

Alkaa Siiman ja Annin ystävyys, joka on kestänyt jo 50 vuotta. Vuosien saatossa naisien seuraan on liittynyt kaksi kumppania, kahdeksan lasta, kuusi lasten puolisoa, kymmenen lastenlasta ja viisi koiraa. 

Viikonloppuna Taattisten Tilalla Merimaskussa juhlittiin näiden kahden alkujaan tuntemattoman nuoren naisen Oulussa alkanutta ystävyyttä heidän nykyisten perheidensä ympäröimänä. Yhdessä Ystävykset valmistivat ruokaa koko porukalle, kuten vuosikymmenien aikana monesti aiemminkin - toki halukkaita ja osaavia apukäsiä riitti nyt enemmän kuin aiemmin. 

Väliin Ystävykset istuivat käsi kädessä ja hämmästelivät vuosien nopeaa vierimistä seuraten samalla nuorempien puuhia - mönkijällä ajelua, heinäpaaleilla hyppelyä ja saviesineiden muovailua. Pitkän viikonlopun aikana useampi juhlijoista ehti tutustua läheiseen luontopolkuun ja kävipä joku - taisi olla Jenna Rohkelikko - meressä uimassakin :)

Tilan Hector-lampaasta tehdyn runsaasti purjoa, sitruunaa ja valkosipulia sisältävän padan lisäksi viikonlopun aikana herkuteltiin Ukin maukkaalla avokadopastalla, Annin kukkakaalikeitolla ja Opiskelijatytön jälkkäri-browneilla. Kattauksesta ja juhlatilan koristelusta vastasi Lontoontyttö vankalla tyylitajullaan. 

Molempina aamuina saimme koko porukka nauttia Tilan emäntien eli Opiskelijatytön ja Lontoontytön valmistamasta herkullisesta aamiaisesta: Opiskelijatytön aamulla leipomaa rapeakuorista leipää ja hänen itse tekemää keväistä nokkospestoa. Tilan omenista tuotettua tuoremehua ja juuri sopivasti keitettyjä omien kanojen munia. Ja poikkeuksellisen hyvää kahvia, kuten Siimakin totesi.

Iloksemme saimme kuulla, että Siima-Parasystävän ja minun ilo jatkuu. Lapset antoivat meille yllätyslahjaksi lahjakortin Porvoon lähellä olevaan Haikon kartanoon. Kunhan me kiireiset eläkeläiset vain löydämme molemmille sopivan ajankohdan :) Taitaa mennä elokuuhun…

Valmistelua…Juhlien jälkeen…


Kumpikin saimme ihanat, oikeista kukista tehdyt ja oman värisemme kukkaseppeleet hiuksillemme.
Kiitos rakkaat lapset :):):):):):):):)

6 kommenttia:

 1. Ihanalle kuulostaa ystävyytenne ja Ystävyyden juhlanne. Kiva kuvasarja juhlastanne. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Lämpimät onnittelut pitkäaikaisille ystävättärille, jotka olivat juhlansa ansainneet ja jatkokoon läheisyytenne edelleen yhtä lämpimänä!! Kaunis kuvasarja täynnä iloa ja kesän lumoa:)
  "Ystävyys on kuin pikkuinen ukko, sillä on taskussa avain ja lukko. Niillä se sitoo ystävät yhteen niin kuin maamies pellolla lyhteen."

  VastaaPoista
 3. Siis edellisen takana seisoo: Takkutukka

  VastaaPoista
 4. Ihana tarina❤❤❤

  VastaaPoista
 5. Virkistävää kylpyläreissua ja lisää aiheita kelpo juhliin🌹👋

  VastaaPoista