sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Keittoa Tilalla


Opiskelijatytön ehdotuksesta kävimme lauantaina yhdessä syömässä ravintola Tilassa Hindsbyn kylässä Sipoossa. Pari vuotta sitten avattu latomainen, korkeakattoinen pieni ravintola on rakennettu pellon reunaan satavuotiaan tilan pihapiiriin.

Ihana tuttavuus: Mukavan väljä tila (korona!), hymyilevä palvelu ja erinomainen ruoka. Ja eläimiä: Ravintolatilassa löntystelee kaksi isoa, rauhallista (vanhaa?) koiraa. Pihalla käyskentelee komeita kanoja, uljaita kukkoja ja lihavia ankkoja. Viereisellä pellolla on lauma takkuisia Suomen lampaita, joilla lokakuussa oli kolme suloista, mustaa karitsaa. Pikkuisia oli ihana lähtiessä rapsuttaa ja hellitellä.

Alkuruoaksi tilasimme molemmat savustettua munakoisokeittoa kuusiöljyllä - erittäin maukasta ja herkullista. Taisi olla jopa menumme Herkuin eli paras osio :) Onneksi alkupalanakin se oli yllättävän (ihanan) runsas. Tilaan varmasti toiste, jos listalta löytyy. Pääruokana Tyttö herkutteli  - sananmukaisesti - ranskalaisella kalakeitolla eli  bouillabaisella ja minä kokeilin (vaihteeksi) tattirisottoa uunitomaatilla, joka sekin maistui. Annokset olivat sopivan tuhteja, eikä Tyttö enää jaksanut jälkiruokaa. Minä kokeilin uusiomenajäätelöä, joka ei tosin tällä kertaa ollut makuuni.

Ihastuin Tilaan. Sen kotoisaan ja rentoon meininkiin ja hyvään ruokaan. Tulen toistekin, vaikka ehkä en pyörällä, kuten Opiskelijatyttö on tehnyt jo kahdesti -  30 km edestakaisin :):) 

Tilan tattirisotto ja uunitomaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti