lauantai 27. elokuuta 2016

Matkalla Mikkeliin


Mikkelin matkalla päätimme Ukin kanssa pistäytyä Mäntässä Gösta Serlachiuksen museossa. Upea museorakennus käsittää vuorineuvos Serlachiuksen (1876-1942) vuonna 1935 valmistuneen Joenniemen kivikartanon ja hulppean, 2014 avatun lisärakennuksen.

Museorakennukset avautuvat Melasjärvelle ja niiden ympärillä on kaunis, kävelemään houkuttava puisto. Moderni puusilta yhdistää kartanopuiston pieneen hoidettuun Taavetinsaareen, jonka voi huonokuntoinenkin kiertää sorattua polkua pitkin. Suosittelen! Upeita rantakallioita ja nuorta koivumetsää. Ja näin elokuussa muhkeita herkkutatteja!

Göstan museossa on peruskokoelman (paljon Gallen-Kallelaa ja Edefeltiä) lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Nyt oli esillä mm. englantilaisen nykytaiteilijan Mark Wallenbergin maalauksia ja videoteoksia. Heti ulko-ovella tulijaa tervehtii Wallenbergin Kristus-hahmo (1999), joka alkujaan on seisonut Lontoon keskustan ihmisvilinässä. Kiehtovaa nykyajan symboliikkaa: harva museovieras edes huomaa valkoista graniittimiestä sisään kiirehtiessään.

Tänään matka jatkuu Parasystävän miehen 70-vuotisille Mikkeliin!

Ristiä kohti - Jeesus tovereineen...

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi sinulla, niin kauniita kuvia. Minusta on niin mukava, kun mummo-ihmisetkin pitävät blogeja (itsekin lukeudun mummoihmisiin). - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. Hyvää viikonlopun jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta Pohjois-Karjalasta.

    VastaaPoista