tiistai 16. elokuuta 2016

Aarresaari


Salon kirpputoreista Vilhonkadulla sijaitseva Aarresaari on paras. Tilava, siisti ja valoisa - ainakin näin kesällä. Myynnissä monenmoista: lasten ja aikuisten vaatteita, astioita, keräilyrompetta, pientä kodin kamaa, valaisimia, lehtiä, kirjoja ym. ym. Ja tavara vaihtuu ahkeraan. Lisänä iso kahvila sekä hyvä ja edullinen (iso kuppi santsilla 1,5 euroa) kahvi. Ja hinnat pääosin kohdallaan.

Eilen kiertelin pitkästä aikaa Aarresaarella yksinäni. Sain rauhassa tutkia ja näprätä jokaisen pöydän tarjontaa. Ilman että rakentelin sisääni paineita että joku muka odottaa että minun pitäisi kiirehtiä. Rakastan paineetonta ja kiireetöntä hortoilua kirppukamojen keskellä. Mihinköhän tuotakin on käytetty? Miksi tuo on jäänyt käyttämättä? Minullakin oli tuollainen parikymmentä vuotta sitten.

Eilisen ekalla läpikäynnillä huomasin silmäkulmasta erään pöydän alahyllyllä lankapusseja. En mennyt edes tutkimaan, koska olen useasti pettynyt luultuani että puoleksi käytettyjä lankavyyhtejä onnistuisi löytämään halvalla. Yleensä lankamyyjät ovat olleet hyvin (liiankin) hintatietoisia. Toisella pöytäkierroksella kumarruin kuitenkin lankanyssyköiden äärreen. Yllätys, yllätys: pussillinen korkeintaan puoliksi käytettyjä seiskaveikka-lankoja maksoi vain kaksi euroa. Mummi osti kaksi pussia eli alakuvassa näkyvät seiskaveikka-langat yhteensä neljällä eurolla!

Syksyllä siis syntyy sukkia solkenaan. Toivottavasti, jotta lankakasat pienenisivät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti