sunnuntai 21. elokuuta 2016

Kirjoja tuplana


Kahta on vaikea vastustaa: Lankoja ja Kirjoja. Lankaostoja olen viimeikoina onnistunut aika hyvin välttämään, koska lankakorit paisuvat neulomista odottavia keriä. Mitä nyt viime viikon kirpparireissulla oli pakko pelastaa pari seiskaveikka-pussia (täällä).

Toistaiseksi pystyn pidättäytymään uusien aikuisten kirjojen ostosta - parin viime vuoden aikana lukemattomien kirjojen kasat sohvan vieressä ovat kasvaneet suhteettomasti. Mutta lastenkirjoja on edelleen "pakko" ostaa. Onneksi hinnat kirppareilla ovat alhaisia - yleensä 20 sentistä pariin euroon.

Hämeenlinnan kirppiskierroksella ostin kahdella eurolla Selma Lagerlöfin (1858-1940) Peukaloisen retket villihanhien seurassa (WSOY 1994) - lyhennetty (296 sivua!) laitos Juhani Ahon sata vuotta vanhasta suomennoksesta Maija Karman (1958) kuvituksella. Tämän jälkeen löysin vielä pikkupojille ehkä helppolukuisemman version samasta tarinasta - Nils Holgerssonin ihmeellinen matka - Päivö Taubertin suomentamana ja Lars Klintingin isoilla mukavilla värikuvilla (WSOY 1989). Maksoi myös kaksi euroa, joten sekin päätyi ostoskoriin.

Tykkään Markus Majaluoman (1961- ) kirjoista, joista aikaisemmin olemme pikkupoikien kanssa herkutelleet kirjoilla Isä, koska joulupukki tulee? (WSOY 2005) ja Haikaroiden vauva (Tammi 1994). Majaluoma tunnetaan Nopolan sisarusten Heinähattu ja Vilttitossu -kirjojen veikeänä kuvittajana, mutta hänen omat humoristiset lastenkirjansa ovat hurmanneet niin minut kuin pikkupojat.

Kirppiskierroksella löytyi Majaluoman Isä, ostetaan kesämökki! (WSOY 2009) yhdellä eurolla ja Haikaroiden vauva 80 sentillä. Jälkimmäinen oli pakko korjata talteen annettavaksi vaikka Parasystävän tyttären pojille....

2 kommenttia:

  1. Peukaloisen matkat villihanhien kanssa on ihana kirja. Hyvä löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta se on lapsuudessa/nuoruudessa jäänyt aikoinaan lukematta, joten odotan lukuhetkiä pikkupoikien kanssa.

      Poista