sunnuntai 28. elokuuta 2016

Herkkuja Keski-Suomessa

Ravintola Gösta Mäntässä - takaseinällä Heikki Marilan maalaus.

Kaksipäiväisellä Keski-Suomen pyrähdyksellä tutustuimme herkkuruokaa tarjoavaan ravintolaan, kodikkaaseen luksushotelliin sekä luonnonkauniiseen kahvitupaan.

Mäntässä nautimme kolmen ruokalajin herkullisen lounaan ravintola Göstan (täällä) ikkunapöydässä hämmästellen pihalla keikkuvia västäräkkejä ja ikkunan pinnassa leikkiviä sitruunaperhosia. Alkuruokana kaksi tuoretta, kielenvievää jättikatkarapua, purjon, pähkinöiden ja herkullisen, kirkkaan liemen kanssa - nam! Päänä kaksi rapeaa, mehevää kananpalaa - "Kanastako gourmeeta?" epäili Ukki vielä ennen maistamista - paahdetun sellerin, porkkanan ja tumman, mausteisen kastikkeen kanssa - nam, nam! Ja loppuhuipennuksena lakritsikakkua piimävaahdon, vadelmasorbetin ja tuoreiden vadelmien kanssa - nam,nam,nam! Pekka Terävää on vaikea voittaa...

Yöksi ajoimme aiemmilta matkoilta tuttuun Yöpuuhun (täällä), joka jälleen yllätti kodikkaalla huoneella, mukavalla sängyllä, henkilökohtaisella palvelulla ja "parhaalla aamiaisella ikinä". Huippua oli kullekin erikseen valmistettava sopivan pehmeä munakas, käsinnypityt karjalanpiirakat, lähitilan punaviinimarjamehu ja englantilaistyyliset ohuet voikeksit - nam,nam,nam ja nam!

Ajomatkalla Jyväskylästä Mikkeliin pysähdyimme ketjubensa-aseman vieressä nököttävään, upealla niemellä sijaitsevaan Reissupannu-kahvilaan (täällä). Saimme istua rauhallisella terassilla auringossa ja ihastella tuulista Puulavettä.

Makuelämyksiä riitti - puhumattakaan Parasystävän ja Virpin Mikkelissä loihtimista herkuista...

Hotelli Yöpuun aamiaistarjoilua Jyväskylässä.

Kahvila Reissupannun rantaa Kangasniemellä.

4 kommenttia:

  1. Tulipa kamala nälkä tätä lukiessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja matkalla todella riitti... Vähän ollaan sellaisia herkuttelijoita, kun reissuun päästään...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Siis ON kutsuva. Töppösormeni ei aina osu oikeille näppäimille. Hienoa kotimaan matkailua, ja mitä ne jotkut sanovat, että Suomi ei ole ruokamaa. Kyllä on!

      Poista