sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Värikäs Tallinna


Ei niin pahaa, jotta ei jotain hyvääkin. Heh, heh - uskonkohan itsekään. Mutta se tuli mieleen, kun jouduin lauantaiaamuna lompakkovarkauden takia palaamaan Tallinnan poliisiasemalle noutaakseni väliaikaisen henkillisyystodistuksen. Sainpahan samalla tutustua rauhalliseen ja kauniiseen huvilakaupunginosaan.

Poliisiasema sijaitsee Kolden puistotiellä (Kolde Pst), jonne Pärnun maantieltä kulkee bussi nro 40. Saatuani henkilökortin päätin jäädä aamupäiväksi vaeltelemaan Koplin ja Sölen välisille pikkukujille. Ihania, värikkäitä ja kunnostettuja puutaloja - joskin pihat ja puut vielä talviunessa. Pitääpä palata myöhemmin keväällä pihojen kukkaloistoa ihastelemaan.

Ristiku- ja Timuti-katujen risteyksessä törmäsin kodikkaaseen Ristikheina-nimiseen kahvilaan, jossa herkuttelin mehevällä kurpitsapiirakalla. Ennen keskustaan palaamista ja ystävieni tapaamista poikkesin vielä Telliskiven design-alueella (Telliskivi Loomelinnak), jossa oli pikkutaiteilijoiden myymälöitä ja lauantaisin mm. kirpputori.

Rauhallinen ja kaunis lauantaiaamun kävelyretki. Käsilaukku tiukasti kainalossa ja laukussa väliaikainen eestinkielinen henkilöllisyystodistus.6 kommenttia:

 1. Kaupunkikuvat näyttävät jo niin keväisiltä. Minä olen Viron ystävä mitä suurimmassa määrin. Jopa niin, että opettelin Viroa siihen malliin, että tulen sillä kielellä toimeen. Luen netistä Õhtulehen ja Päevalehen harjoituksen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verrattuna teitin ilmoihin täällä Etelä-Suomessakin hihkuu jo keväälle, puhumattakaan Virosta. Eestin kieli on kivaa, vaikka en sitä osaakaan. Mutta kaupoissakin ruokapaketeista ymmärtää sanan sieltä ja toisen täältä.

   Poista
 2. Kauneimmat paikat todellakin jää aina katsastamatta lyhykäisillä reissuilla, on niin kiire niiden ostosten kanssa ;-P Mutta kauniilta ja viihtyisältä asuinalueelta näyttää :)
  Onneksi olet kunnossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on että yleensä matkalla pyörii vain vanhan kaupungin ympärillä. Viime aikoina olen alkanut hakeutua vähän kauemmaksi ja olen positiivisesti yllättynyt. Busseilla ja ratikoilla pääsee kivasti ja jos seutu ei miellytä, pääsee samaa reittiä nopeasti takaisin.

   Poista
 3. Ei mitään niin pahaa ettei jotain hyvääkin. Laajensit kokemusta Viron maaperällä ja näit uudenlaista (erilaista) milköötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia on Tallinan retkellä pysynyt tiukasti Vanhan kaupungin ytimessä, nyt vasta alkaa uskaltautua laitamillekin ja kivaa löytyy! Onneksi lyhyt ja halpa - yleensä - matka, jotta voi piipahtaa usein.

   Poista