maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kuudesta kuuteen - valoa!


Miten nopeasti se aina tapahtuu - valon lisääntyminen joulun jälkeen. Mökillä sen huomaa parhaiten, kun eletään lähempänä ympäröivää luontoa kuin kaupunkikodissa. Herätessä on jo valoisaa, ja valoa riittää vielä päivällisen jälkeen. Ja tämä upea valoisuus jatkuu lokakuulle!

Nautitaan valosta ja luonnon heräämisestä. Ja kevään kukista ja pihapönttöjä tutkivista tiaisista.

4 kommenttia:

 1. Valo lisää energiaa ja iloa! Parhaillaan taivalla on poutapilviä ja niiden välissä sinistä.
  Minusta on myös hauska tehdä luontohavaintoja, katsella ja kuunnella. Ihan vielä ei tunnu kevään tuoksuja. Pian tulee niitäkin, varmaan samaan aikaan, kun aurinko pääsee kunnolla esiin ja sen tuntee iholla. Sitä valo+lämpöaistimusta minä kaipaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkohan lehahtikin sitten esiin kunnolla, varmaan ensimmäinen aurinkoinen päivä koko alkuvuodesta Etelä-Suomessa, taia inakin meillä. Minä otin pyörän esiin ja viilettelin pyörätietä, auringon lämpökin tuntui jo.

   Poista
  2. Valo Ja kevään eteneminen antaa ihmeesti voimaa. Ikäänkuin ympäristön huomioisi eritavalla kuin pimeinä talvikuukausina. Todella, pikkuhiljaa valon alkaa myös tuntea lämpönä, ensin tuulelta suojaisissa eteläisissä koloissa ja vähitellen muuallakin.

   Poista
 2. Valo on lisääntynyt paljon, oikeastaan muita kevään merkkejä ei ole vielä. Myös eilinen aurinkopäivä antoi säväyksen, miten kauniilta talvi täällä näyttää.
  Sinulla on keltaisia tulppaaneja. Kauniita. Minä en sellaisia kaupasta löytänyt, niin ostin hehkuvan punaisia ruusuja.

  VastaaPoista