tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kevään merkkejä


Pikkupojat olivat meillä hoidossa pari päivää. Luettiin toistakymmentä kirjaa, tutkittiin tarkkaan uusia legolehtiä, rakennettiin portaikkoon spiderman-verkkoa ja syötiin pari pääsiäismunaa.

Mummi nautti etenkin ääneen lukemisesta ja tiistaisesta kävelylenkistä. Pojat olivat innokkaita ja reippaita kävelijöitä. Jokainen pienikin metsäpläntti vaati perinpohjaisen tutkimisen, jokainen kepakko tarkistamisen ja lätäkkö kokeilemisen. Kaikki kolme ryömimme innokkaasti ojanpohjia keppien perässä, mutta vähitellen huomasin kevään paljastamat koiranplöröt tiheiköissä ja alkoi vähän inhottaa. Teiden ja polkujen reunat ovat pääosin siistejä, mutta metsäplänteiltä ei monikaan ilmeisesti viitsi kakkareita korjata. Tästä lähin ainakin Mummi nyysii Murun jätökset tuuheimmankin kuusen alta!

Yhdessä ihmeteltiin myös joutsenta, joka rakensi pesää vain parin metrin päähän ruuhkaiselta lenkkipolulta. Aiempina vuosina pesä on ollut kanavan hiljaisemmalla ja suojaisammalla puolella. Katsotaan miten lintu ja poikaset keväästä selviävät.

Huomenna Pikkupojat pääsevät onneksi Salon mökille puhtaampiin metsiin ryömimään.

6 kommenttia:

 1. Onpas siellä ollut puuhaa - itse kaipaan noita lukutuokioita lapsille ja niitä lapsenlapsia ei kuulemma tule - mutta elän silti toivossa;)
  Hyvää hiljaista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo omien lapsieni kanssa yhdessä lukeminen oli mielipuuhiani ja lastenlasten syntyessä oikein odotin koska ovat lukuiässä. Nyt ovat! Ja Sinulle, että ei niiden nuorien touhuista tiedä, joskus niitä voi ennakkopuheista huolimatta putkahtaakin, niitä lapsenpapsia. Mutta se ei ole enää meidän käsissä...

   Poista
 2. Keväinen luonto on ihmeitä täynnä. Kyllä se kaikkia kiinnostaa. Miten paljon varauduit, etteikö jompikumpi murusistasi molskahtaisi veteen?
  Lukuhetket omille lapsenlapsilleni olivat mieluisia minullekin, vaan ei ole enää pitkiin aikoihin tarvinnut heille lukea, kun osaavat itse.
  Joutsenelle toivotan onnea pesimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovaisua ollaan, mutta ennemminkin töitä taytyy tehdä sen kanssa etten olisi liian varovainen ja ylihuolehtiva. Teillä se yalvi jatkuu, huomaan kuvistasi. Eri vaiheissa ollaan...

   Poista
 3. Mukavaa puuhastelua siellä. Meille tulee kaksi pikkupoikaa huomenillalla. Odotus on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja ovat. Ja välillä työläitäkin. Nykyään onneksi pääosin hoidetaan poikia yhdessä Ukin kanssa, kuten ehkä tekin. Mukavia päiviä teillekin, ja lukuhetkiä - joilta ei varmaan sinun kanssa voi välttyä:):)

   Poista