lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevättä partsille


Kaupunkikodin puutarha on täysin lumeton, mutta vielä aika väritön. Eteläisellä partsilla sen sijaan viihtyvät jo keväiset ruukkukukat, joista suosikkejani ovat keltaiset narsissit ja valkoiset helmihyasintit eli -liljat. Pakkasöiksi nostan ruukut sisälle, ja kukkimisen jälkeen istutan sipulit puutarhaan.

Puutarhaan aiempina vuosina istuttamani kukat nousevat vasta pääsiäisen jälkeen, joten en voi vastustaa ruukkukukkien ostoa. Varaslähtö kevääseen! Ja vielähän puutarhaan sipuleita mahtuu. Menneellä viikolla hain parikymmentä narsissiruukkua Roihuvuoren Tokmannilta, jossa niitä myytiin 3 ruukkua 5 eurolla (3-4 sipulia ruukussa).

Helmililjojen hoito-ohjeita netistä: Jatka helmililjojen kastelua ruukussa kukinnan jälkeen. Anna lehtien lakastua ja kuivua omaa tahtiaan. Istuta sipulit keväällä ulos. Puutarhassa helmililjalle käy sekä kivikko että kukkapenkki, mutta nurmikossa se ei viihdy kovin hyvin. Helmililja kasvattaa sivusipuleita ja muodostaa mättäitä, jotka tulisi jakaa kolmen, neljän vuoden välein.

4 kommenttia:

 1. ihanan keväistä jo parvekkeellasi, siel on mukavaa nauttia jo kohta iltapäiväkahvitkin varmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin tulee oartsilla kahviteltua, mutta usein istun sisällä isojen ikkunoiden edessä ja nautin partsin kukista sieltäkäsin.

   Poista
 2. Parveke näyttää hirmu isolta. Kivat noi ruukut, kun niitä on monta vierekkäin. Onko sinulla kesäisinkin ruukkukukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partsi on iso ja leveä, ja etenkin leveys tekee siitä kivan. Kesällä parkeve pursuu ruukkukukkia. Aiemmilta vuosilta löytyy blogissakin joku kuva Sisustus-tunnisteen alta, ehkä.

   Poista