sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Siisti kirppis


Tylsä Salo yllätti kolmesti. Ensimmäinen yllätys oli torilta löytyneet tuoreet ja isot Ahvenanmaan ahvenet. Lisukkeeksi riittää vain perussalaatti, jonka salaisuus on rapeat ja tuoreet salaatinlehdet, makeat minitomaatit, parmesaanilastut ja hyvälaatuisesta oliiviöljystä sekoitettu kastike (täällä). Ja tietenkin torilta lähti mukaan myös ruukkunarsisseja.

Toinen iloinen yllätys oli talviunilta samana aamuna herätetty torikahvila. Aamulla olimme juuri netistä harmiksemme todenneet, että torin kahvilat avautuisivat vasta myöhemmin maaliskuussa. Mutta avatulla torin suurimmalla (tai toiseksi suurimmalla) kuppilalla ei ole nettisivuja!! Saatiinpas kevät kuitenkin korkatuksi ja kahvit maistuivat ei-pahvisista mukeista. Salon tori on Paras tori!

Kolmas ilon aihe oli Helsingintiellä sijaitseva itsepalveluperiaatteella toimiva Radiokirppis (täällä). Se osoittautui siistiksi ja hyvinhoidetuksi, ja sieltä löytyy myös pieni, mutta valoisa parin pöydän kuppila. Sopivasti ostajia, ei tyhjiä pöytiä. Kiva fiilis, paljon lastenvaatteita. Tällä kertaa löytyi tosin vain alkuvuoden naistenlehtiä. Kirpputoreista ja kirppuostoksistani lisää kirppisblogissani (täällä).

Joutsenet saapuivat mökkilahdelle, jossa vain rannassa kaislikon tuntumassa sulakohtia. Kurkiparia vielä odotellaan.

6 kommenttia:

 1. Iloiset ylläytykset piristävät kummasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos tuikituttu paika yllättää iloisesti. Ja usein niin käykin jos vaan jaksaa pitää silmät ja mielen avoimena.

   Poista
 2. Salon tori on kyllä kunkku! Tuo kirppis onkin vielä katsastamatta - jospa vaikka seuraavalla Helsingin matkalla pysähtyisikin tuonne - kiitos vinkistä!
  Ja oikein hyvää naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meös työttömien ylläpitämä iso Ekokirppis kannattaa Salossa tarkistaa. Voi tehdä yllättäviä löytöjä, ei niinkään vaatteita, mutta muuta roinaa.

   Poista
 3. Kehuja minäkin olen Salon torista kuullut. Itsekin siellä jonkun kerran käynyt.
  Nyt katselen silmät suurina täysin lumetonta kuvaasi.
  Huh, huh, itse olen tuntitolkulla tehnyt aamun lumitöitä, sillä eilinen myrskyinen lumisade kerrytti lunta liki 20 senttiä ja niin märkää lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se Suomi laaja. Täällä Etelä-Suomessa on kevät jo pitkällä, luntakin oli tänä talvena vähän. Siellä pohjoisessa vielä täystalvi. Kaunista ja mielenkiintoista molemmat. Nyt juuri katselen ja kuuntelen kahta joutsenpariskuntaa, jotka taistelevat reviiristä hämärtyvällä järvenjäällä noin klo 18.30 Lounais-Suomessa.

   Poista