lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pros&Cons


Kevätmatka Liguriaan Luoteis-Italiaan täytti lähes kaikki odotukset. Viiteen päivään mahtui kolme kävelypäivää ja kaksi matkustuspäivää. Parasta oli - kuten odotinkin - herkullinen ruoka ja kauniit kävelymaastot. Ruokapuolella ei tullut yhtään pettymystä. Kokeilimme edullista kiinalaista Rapallossa, turistien kansoittamaa tavernaa Vernazzassa, hienostunutta ristoranttea Santa Margheritassa ja tuhtia sisilialaista Milanossa. Paras muisto jäi kuitenkin aurinkoisesta iltapäivästä Santa Margheritan rantaravintola Skipperissä, jonne eksyimme sattumalta hikisinä ja väsyneinä kolmen tunnin päiväkävelyn jälkeen (täällä).

Kävelyretkille lähteminen ja reittien löytäminen oli helppoa. Kahdesti lähdimme päiväretkelle suoraan hotellista Portofinoon päin ja kolmantena päivänä matkustimme paikallisjunalla Monterossoon, josta aloitimme päivävaelluksemme (täällä). Tukevat lenkkarit jalassa, kevyet reput selässä ja vesipullot matkassa. 

Jos jotain toivomisen varaa matkasta pitäisi löytää, niin se olisi ehkä ilmat. Ensimmäisenä päivänä aurinko pilkisti ja lämmitti, toista päivää varjosti sateen uhka ja kolmantena päivänä rantaa riepotti kova tuuli. Mutta oikulliseen kevätsäähän oli varautunut, joten sekään ei menoa pahemmin haitannut.

Toreilla huomasi, että Italiassa oli alkamassa artisokkakausi. Myyntipöydät pursusivat tuoreita latva-artisokkia, jotka ovat kuulema Ligurian pääsiäisherkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti