sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Raitamania


Rakastan kutoa ja pitää raitasukkia (mm. täällä ja täällä), mutta lankojen päättely on aikaavievää ja rasittavaa. Tästä syystä välillä ostan valmiiksivärjättyjä raitalankoja. Lankojenostolakosta huolimatta sorruin perjantaina ostamaan Novitan raita-seiskaa - väritys oli niiiin minua eli harmaan eri sävyjä ja keltaista. Ja heti piti alkaa sukkaa vääntämään.

Ostin myös uudet Novitan koivuiset sukkapuikot, jotka tuntuvat ihanan pehmeiltä käteen. Aiemmin olen kokeillut ruusupuisia - hyvät - ja jotain Virosta ostettua puulajia - ei hyviä -, mutta näihin Novitan koivupuikkoihin olen tosi tyytyväinen.

6 kommenttia:

 1. Koivuiset sukkapuikot, vautsi. Siitä on niin kauan kun olen neulonut että en moisesta tiennytkään. Ennen kilkattivat metalliset puikot. Pirteää kivaa raitaa sinulla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkoja on nykyään tehty monesta eri puulajista. Puu on kädessä pehmeämpää ja sanotaan että se rasittaa vähemmän kuin metalliset. Ja puupuikot saa ottaa lentokoneessa matkustamoon! Mikä vähän outoa - terävä mikä terävä.

   Poista
 2. En ole koivuisista puikoista kuullutkaan. On kyllä tulossa kauniit sukat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat yllättävän pehmeät ja sormiin sopivat. Suosittelen! Tuli muuten sama kommentti kahdesti, joten poistin toisen, mutta eipäs lähtenyt kokonaan.

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. pirtsakkaa raitaa!
  vinkki päättelyyn: päättele langat jo kutoessasi kiertäen vaihtuva lanka uuden langan kanssa kuten kutoisit kirjoneuletta, näin pääset päättelystä lähes kokonaan:))

  VastaaPoista