keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pastaa, pitsaa ja sushia


Kävely ja ruoka - Italian matkamme kohokohdat. Maanantaina Ukki söi elämänsä parhaat gnocchit (perunatyynyt) ravintola Skipperissä (täällä) Santa Margheritassa (3 km kävely Rapallosta). Minä en yleensä tykkää gnoccheista, mutta nämä olivat todella taivaallisia - käsintehtyjä,  tuoreita ja pehmeitä. Ja maukkaassa katkarapu-tomaattikastikkeessa. Myös Ukin alkuruoaksi syömät simpukat tomaattikastikkeessa olivat mainioita. Minä söin erinomaisen simpukkapastan (spaghetti vongole) - Siskon lempipasta. Istuimme Ukin kanssa ainoina asiakkaina rantapöydissä meren ääressä, jossa lisäbonuksena nauttimme keväisestä auringosta. Lomaa parhaimmillaan.

Tiistaina Vernazzan rannan tavernassa päätin ottaa peruspitsan eli pizza Margerithan. Tulipa taas todettua, että yksinkertainen on hyvää - rapea, ohut pohja, hyvä tomaattisose, erinomainen mozzarella ja pinnalla ripaus parasta oliiviöljyä. Ja vot, vie kielen...

Keskiviikkona pongasimme Tripadvasorista Ristorante Antonion Santa Margheritassa. Intiimi ravintola, jossa fantastinen tunnelma, ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka. Yksi elämäni parhaita mozzarella-tomaattisalaatteja, Ukin sitruunamarinoitu miekkakala-alkupala ja pääruokana syömämme grillatut merenelävät olivat ok. 

Yleisfiilis Antonion pienessä ravintolassa oli voittamaton ja asiakaskunta positiivisessa mielessä kirjavaa. Vieressä iloinen italialainen ikäisemme pöytäseurue herkutteli uunipellillisellä tuoreita kaloja ja ihaili ostamiaan vaatteita, toisella puolella tukeva mies istui rennon rehvakkaasti ja tilasi jo toisen aterianjälkeisen konjakin, takakulman oli vallannut puhelimia kaiken aikaa näpräilevä porukka - kolme miestä ja neljä kasvotpeittäviin huiveihin verhoutunutta islaminaista. Kaikkia ravintolan isäntä palveli yhtä sydämellisesti ja kunniottavasti lähtiessä kädestä hyvästellen. Kuten meitäkin.

Päivän pääaterian olemme nauttineet lounaalla ja iltaisin piipahtaneet hotellin vieressä olevassa japanilaisessa ravintolassa, josta saa halvalla erinomaisia susheja ja taivaallisia tempuroita. Ja johonkin väliin päivää on vielä mahtunut kuppi espressoa ja töttörö italialaista jäätelöä.

Ravintola Skipperin gnocchit

Ristorante Antonion Insalate caprese

Pizza Margherita

2 kommenttia:

 1. kerrassaan ihanan näköisiä annoksia, vain parasta synttärisankarille:)
  pizzasta tuli mieleeni italialainen muurarimme, joka asui meil aina viikon muuratessaan ulkorakennuksen muuria. pidin kylänväelle heppatallin avajaiset ja parahiksi juur ennen avajaispäivää osui pikkupakkanen ja luntakin satoi muutama sentti. koska muuraaminen ei onnistunut, muurarimme pyöräytti avajaisiin 30 pizzaa, ja miten herkullisia ne olivatkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites teille eksyikin italialainen muurari? Ja pitsantekijä? Mukava juttu ja varmaan jäi kaikkien läsnäolliden mieliin.

   Poista