lauantai 28. helmikuuta 2015

Kallis reissu


Tarkoitus oli tehdä kahden vanhan ystävän Siiman ja Inan kanssa halpa yhden yön Tallinan reissu. Toisin kävi. Yksi yö oltiin, mutta reissu tuli kalliiksi.

Menomatka perjantaina meni kivasti kuulumisia vaihdellen ja kuohuviiniä maistellen. Old Meriton-hotelli todettiin mukavaksi ja huoneet (yhdenhengen huone 47 euroa/yö) pieniksi, mutta siisteiksi. Seuraavaksi suunnattiin syömään eikä Vene-kadun Dominic taaskaan pettänyt. Parasystävä Siima ylisti juustosalaattia "parasta ikinä", Ina kehui liha-annostaan ja minun tryffelirisottoni oli taivaallista, puhumattakaan heikkoudestani - creme bruleesta. Ja sitten kukkaroita kaivamaan.

Mutta! punaista lompakkoani ei löytynyt mistään. Tutkittiin ravintolan sohvan nurkat ja pöydän aluset, palattiin hotelliin ja pengottiin huoneet. Kadonnut mikä kadonnut. Tai selvemmin sanottuna VARASTETTU! Lompakko oli varastettu käsilaukustani ilmeisesti kun kävelimme kymmenisen minuutin matkan hotellilta ravintolaan. Kaikki, mitä isoon naisen lompakkoon mahtuu, meni. Rahat, pankki-, visa- ja etukortit, henkilöllisyyskortti ym. ym. ym.

Seuraavat tunnit menikin poliisiasemalla, jossa pakollisen tulkin avustuksella yksityiskohtaisesti käsin kirjattiin ylös eestiksi tarkat kellonajat ja jokainen lompakossa ollut etukortti. Ystävällinen tulkki jaksoi monta kertaa muistuttaa "rahoja varten hotellissa on tallelokerot" "ylimääräiset pankkikortit pitää jättää Suomeen" "Eestin varkaat ovat kaikki venäläisiä".

Ensi kerralla yritän pitää tiukemmin kiinni käsilaukustani ja jättää turhat kortit kotiin. Nyt korttien hankkimiseen kulunee toinenkin päivä. Enkä varaa rahaa mukaan "varmuuden vuoksi", kuten nyt olin tehnyt. Onneksi seura pelasti ja kaikesta harmista huolimatta matka oli mukava.

10 kommenttia:

 1. Hui! Hyvä muistutus. Paras on varmaan ottaa vain rahaa mukaan, kun lähtee kävelemään vieraissa kaupungeissa, ja vaarallisia ovat varsinkin ruuhkametrot ym. paikat, joissa on paljon väkeä.
  Hyvä kuitenkin, että ei uhattu henkeä, eiks niin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Marjatta. Sitä jotenkin tuudittautuu uskoon, että eihän minua varasteta kun ei ole ennenkään...Mutta kuten tulkki meille huomautti ensikertaa varkauden uhriksi joutuneita suomalaisia turisteja riittä useampi miljoona eli moneksi vuodeksi.
   Opinpahan taas, että lyhyelläkin matkalla kannattaa ylimääräiset kortit ja liiat rahat jättää kotiin. Mutta kun "vain piihahdin" en viitsinyt nähdä vaivaa lompakon tyhjentämiseksi.

   Poista
  2. Totta, se ajatus lohdutti, että reissussa tapahtuu ja varkaus on sentään pienemmästä päästä, verrattuna onnettomuuteen tai hengen uhkailuun.

   Poista
 2. Melko hurjaa. Virolainen ystäväni on varoittanut minua varkaista, joten olen pitänyt rahapussisi kaulapussukassa roikkumassa puseron sisäpuolella. Ihan vasta en ole Virossa käynyt, eikä reissua suunnitelmissakaan, mutta on niitä varkaita muuallakin, kuin Virossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskuvarkaita voi kohdata myös Suomessa, mutta Tallinan vanhassa kaupungissa niitä ilmeisesti vilisee. Jotenkin oli tuudittautunut siihen, että eihän ne minulta. Mutta oppia ikä kaikki.

   Poista
 3. Kurja tuo tuo lompsan varkays. Sanotaan, että vahista viisastuu ja että kaikesta oppii. Mutta ihan turha oppiminen yuo oli, ei kaikkea pitäisi saada kokea. Itsellä oli aikanaan vastaava varkaus Berliinissä (ja kun hoin telekonttorissa, että tahdon visanumeron huonolla saksalla tarkoituksea saada puhelinnumero.. ei onnistunut. Jälkeenpäin sain tietää että visa tarkoittaa viisumia ja "meidän" visa(kortti) on visacard…heh. Olin koko ajan jankuttanut viisumista, eikä virkailija edes tahtonut yrittää tajuta minua :).
  Yritä ajatella positiivisesti… heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun lompsassa oli kaiken lisäksi käyttämätön ja etukäteen maksettu Astikaisen kymmenen kerran tanssipassi! Mitä vielä pikkuhiljaa muistuukaan mieleen....

   Poista
  2. Se oli paha, se tanssipassin hukkuminen… mitä varten sulla oli se edes mukana..

   Poista
 4. Surkujen surku, millainen matkakokemus! Ja kuinka paljon jälkivaivaa kun sinun on kaikki kortit ym. hankittava uudelleen.
  Kyllä laitan lompsani pikkareiden sisään, kun seuraavan kerran lähden lahden eteläpuolelle. Sieltä niitä ei huomaamatta kukaan vie ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että keinosi tepsii:):) mutta todella aikamoinen homma hankkia kaikki kortit. Onneksi turhimmat jää uusimatta, kuten siskoni sanoi "kallis lompakon siivous".

   Poista