keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kahvikuppini 8/5


Poikkesin viime viikolla Stockan ja Akateemisen kirjakaupan kulmassa olevaan uuteen amerikkalaiseen Starbuck's-kahvilaan. Ulkoapäin kuppila näytti täydeltä, hälisevältä ja Mummin makuun liian nuorekkaalta.  

Mutta yllätyksekseni viihdyin. Jopa niin hyvin, että vein sinne seuraavana päivänä Siskonkin. Kahvi oli hyvää ja pienin kuppi (Starbuck's-kielellä tall) oli sopivan kokoinen eli iso. Ja laakea kuppi sopi rennosti käteen. Sisällä oli täysistä pöydistä huolimatta tilavan tuntuista, kadulle avautuvat isot ikkunat toivat sopivasti valoa ja asiakkaina oli nuorison lisäksi vanhempaakin väkeä. Syötäviä en toistaiseksi ole maistanut.

Sekoilin, kun nuori myyjä kyseli, minkä kokoisen kahvin haluaisin. Hänen tarjotessa tall-kokoa änkytin toistuvasti, että haluan pienemmän. Vasta jälkeenpäin äkkäsin, että tarjolla on kolmea kuppikokoa - tall, medium ja grande - joista tall (= korkea, kookas) on pienin. Ulkomailla näyttää olevan edellisten lisäksi pienempiäkin kokovaihtoehtoja eli demi ja short.

Onneksi pääsimme yhteisymmärrykseen kupin koosta - muutkin mummit lienevät tyrineet.

4 kommenttia:

 1. Tuo kahvikupin malli on minun mieleeni. Ilman kruusailuja kaunis. Minä olisin valinnut isoimman kupin ja siihen pitää olla maito-kermavara, sillä teen niistä sopivan sekoituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pieninkin oli tosi iso eli noin 3dl ja mielestäni vastasi melkein norm idoa kuppia. Mutta sinulle sieltä löytyy kyllä vielä isompi eli grande, jossa kahvia riittää...

   Poista
 2. Onpas hyvä tietää tuo. Aion nimittäin poiketa tässä trendipaikassa joskus. Olen käynyt ulkomailla kyllä Starbuck´s-kahviloissa, joissa on ollut sellainen rento oleskeluilmapiiri. Minä vain en ikinä ole ehtinyt oleilla, kun mielessä on ollut aina joku tutustumiskohde.

  Kaunis kuppi, hyvä iso korva kömpelötkin sormet saavat otteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuppilan sijainti on oiva, kun on hesan ytimessä. Joskus voi olla täys hälisevää nuorisoa, mutta kahdella käynnilläni sovin ja mahduin hyvin joukkoon. Ekalla kerralla sain kiireistä ja tylyä palvelua, mutta toisella kerralla kohdalleni osui miellyttävän ystävällinen nuori tyttö. Kokeilun arvoinen.

   Poista