torstai 12. helmikuuta 2015

Raitaa sukkaan


Rakastan raitasukkia ja mitä useamman värisiä raitoja sitä parempi. Mutta ja iso mutta - inhoan lankojen päättelemistä. Eli aika huono yhtälö. Siksi usein tyydynkin vain pariin väriin ja ohuisiin raitoihin, jolloin langat juoksevat kutimen lomassa. Tai käytän valmiiksi raidoitettuja lankoja. Viimeksi viehätyin seiskaveikan sininen-lime-vaaleanpunainen-raitalangasta, johon lisäsin yksivärisestä sinisestä kantapään ja kärkiosan.

Nykyään kudon seiskaveikkaa kolmosen puikoilla. Vanhemmiten neulejälkeni on ilmeisesti löysentynyt, sillä aiemmin käyttämilläni 3,5 puikoilla syntyy nykyään liian löysät sukat.

6 kommenttia:

 1. Raitasukat onkin parhaat!
  Itselläni ei riitä kärsivällisyyttä sukkien kutomiseen, onneksi äitini ja työkaverin naapurinmummo pitävät meidät villasukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen se, jolla sukankutoja lähistöllä. Ja ilo myös kutojalle, koska kutominen usein on himo ja silloin on hyvä kun on käyttäjiä aikaansaannoksille!

   Poista
 2. raitasukkasi ovat todella pirtsakoita! itselläni on menossa parhaillaan kirjoneuleet, tammikuu vierähti kutoessa valkoisia koirankarvalangasta, joten nyt ihan mieliseen taas päätteleekin, kun tykkään niin paljon enempi kutoa kirjoneuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ahkeruudelle ja kutomisillesi ei harrastelija pärjää. Mukavaa viikonloppua!

   Poista