maanantai 2. helmikuuta 2015

Taimia odotellessa


Heitin tänään partsille jääneet viimevuotiset, kuihtuneet riiippapelarkuut roskiin - parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisaalta roikkuvat kukat suojasivat kuihtuneinakin pitkälle alkutalveen kadulle avautuvia olohuoneen ikkunoitamme uteliaiden kulkijoiden katseilta.

Tänään oli sopiva suojasää tyhjentää ja pestä muoviruukut, jotka säästin uusia taimia varten. Vanhoista postauksistani huomaan (päiväkirjablogistani on hyötyä), että viime vuonna istutin pelarkuun taimet jo helmikuussa (täällä). Lähiviikkoina pitääkin käydä Plantagenissa kyselemässä hyväksihavaitsemieni pikkutaimien perään.

Olen ihastunut riippapelarkuiden pikkutaimiin, jotka viime vuonnakin kasvoivat tosi näyttäviksi (täällä). Olen jo parina vuonna istuttanut taimet pääsiäisnarsisseista säilyneisiin keltaisiin muoviruukkuihin - toimineet hyvin koko kasvukauden ilman mitään ruukkujen vaihtoa. Halpaa, helppoa ja yksinkertaista! Sopii kömpelömmällekin kotipuutarhurille.

Nyt vaan taimia ja kevättä odottelemaan!

12 kommenttia:

 1. Oi, sinä jaksat itse kasvatella! Pitäisiköhän minunkin tänä vuonna aktivoitua. Varmaan se kevätkin tulisi nopeammin kun saisi seurata kasvun ihmettä ikkunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laiska puutarhuri, mutta yllätyin pari vuotta sitten kuinka kiva, helppo ja halpa on kasvattaa puutarhaliikkeissä myytävidtä pikkutaimipaakuista isot upeat kukat. Suosittelen kokeilemaan, mutta pitää olla yllättävän aikaisin liikkeellä. Saa myös mm. monilta puutarhamessuilta.

   Poista
 2. Pirteitä nuo keltaiset muoviruukut ! Minulla on yksi sininen ja yksi pinkki muosiruukku. Mistä lie tulleet jonkin sesonkikukan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on pääsiäisenkeltaisia pääsiäisliljoista. Mukulat istutin syksyllä maahan ja ruukut säästin. Vanhempana jaksan olla säästeliäs, nuorempana kuihtuneet ruukkunarsissit menivät pääosin ruskiin - tunnustan.

   Poista
 3. Tuossa on kyllä ideaa, mutta enpä tiedä mihin saisin kasvamaan. Aika pimeitä nämä 80-luvun asunnot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valia valoa ja pikkuisen tilaa vastivat. Meillä viihtyvät hyvin partsin kulman lasikossa ja tekevät koko lasikkoon keväisen tunnun.

   Poista
 4. mukavia puuhia Sinulla jo:) itsekin tein taimitilausta illalla, vertailin hieman hintoja, eipä niissä suuria eroja ole, joten tänään laitan tilauksen menemään niistä siemenistä, mitä kaupantiskiltä ei täällä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun olen niin laiska siemenistä kasvattamaan, niin hehkutan noita pikkutaimia. Siinäkin näkee kasvun ilon ja voiman. Ja säästää monta euroa, vaikkei tietenkään samoja määriä kuin siemenistä kasvatettaessa.

   Poista
  2. taimet on hyvä vaihtoehto ja aina kiireisimpinä keväinä ostan esim sellerin- ja purjontaimet valmiina, nyt kuvittelen taas ehtiväni nekin itse kasvattamaan siemenistä...

   Poista
  3. Työtäpelkäämätön tyttö!

   Poista
 5. Niin keväisiä nuo keltaiset ruukut! Siemeniä minäkin jo hankin, en tiedä olisko meilläpäin jossakin noita pieniä taimia, ehkä kaupungissa, kun ei ole puutarhaakaan ole lähimailla. Mutta aina sitä jotain pitää laittaa, niin lähtee kevään ja kesän odotus mukavasti käyntiin :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos saataisiin pitkä kevät eli voisi alkaa kevätfiilistellä jo nyt helmikuussa. Ainakin valo on jo lisääntynyt ja joinakin aamuina linnutkin ovat aktivoituneet laulamaan. Ja eilen näin teerenpeliä pitävän sinisorsaparin! Eikö se ole jo kevättä se?

   Poista