perjantai 13. helmikuuta 2015

Tanssivat kädet

Miehen kroppa ja kädet vievät tanssia. Taitavan viejän käsissä aloittelijakin tuntee itsensä taituriksi ja kokemattomasta naisesta voi kuoriutua taitava tanssija. Kunhan nainen malttaa kuunnella viejää.

Suljetussa otteessa naisen vas käsivarsi lepää kevyesti miehen oik käsivarren päällä niin, että nainen kuitenkin kannattelee oman kätensä. Toiset kädet yläotteessa kohdaten tanssiparin keskellä. Tanssijoiden vartalot ovat vastakkain - tanssista riippuen kokonaan tai puolittain - eli rintamalinja paria kohti. Katse pariin tai korvan ohi, ei jalkoihin.

Avo-otteessa kädet vyötärön alapuolella, naisen kädet yleensä päällä kämmen alaspäin, ei peukalo-otteita. Ei pyöreitä ranteita, vaan ranteet lievästi koukussa alaspäin. Rentoa jäntevyyttä ja sopivaa vastetta. Olkavarsi vartalon tasossa tai etupuolella. Kainalot hieman auki eli "pesäpallo kainalossa."

Kädenalituksissa naisen käsi 90 asteen kulmassa omien kasvojen edessä. Pyörähtäessä nainen näkee koko ajan alitettavan kätensä. Nainen saa pyörähdyksiin paremman tuen, kun hän ei nosta kättään liian korkealle - riittää kun kämmen on noin omien hiusten tasolla. Pyörähdyksiin lähdettäessä nainen pitää alitettavan kätensä kämmenen suorana miehen kämmentä vasten pehmeän jäntevästi. Ei puristavia otteita.

Tanssissa käsienkin pitää elää kauniisti musiikin tahtiin. Vielä on Mummilla treenaamista. Onneksi - voi hyvällä syyllä jatkaa kursseilla käymistä.

2 kommenttia:

 1. he .. on sulla ollut opettelemista kun muistat kaiken tämän. On hienoa, että (nykyisin) lavakursseilla opetetaan myös tekniikkaa, eikä vain kuvio kuvio perään. Muistan ajan, kuinka muutamat naiset lavalla kehuskelivat jotain miestä, kuinka se on niin ja niin hyvä tanssija - osaa hirmuisesti kuvioita fuskussa tms. Eli heille hyvä tanssija = paljon kuvioita osaava. Vaikka nämä miehet ei olleet kuitenkaan kovin kummosia viejiä. Minusta hyvä tanssija on sisäistänyt tekniikan ja vie varmasti vaikka vain vähemilläkin kuvioilla. Ne sitten ajan myötä lisääntyy kun taito kasvaa.
  Voin ihan silmin nähden aistia, kuinka olet lopullisesti hurahtanut tanssiin. Kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Hyvästä viennistä nauttii sinänsä eikä kuvioita tartte olla kymmeniä. Osaan jo kaivata jäntevää, mutta herkän huomaavaista vientiä. Ja sittenhän on vielä se kemia eli taianomainen tunne yhteisestä tanssista.. Se joko on tai ei - ja se vaatii läsnäoloa. Ja siitä voi nauttia iästä riippumatta.

   Poista