keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Taimet hankittu


Tai ainakin osa... Ostin nimittäin eilen 35 pelarkuun taimea. Monenmoisia: kirjavalehtisiä, riippuvia lajeja sekä puna- ja valkokukkaisia. Toistaiseksi en vielä erota lajeja niiden tieteellisten nimien perusteella, vaan ostan taimen sen kuvan ja lehtien värin mukaan. Eli vielä on matkaa tosifaniksi.

Pikkutaimet maksoivat Plantagenissa 1,49 euroa/kpl, kun viime vuonna samoja taimia sai viidellä eurolla viisi kappaletta eli euron taimelta. Huima hinnannousu!

Loppuviikosta istutuspuuhiin! Pestyt vanhat muoviruukut jo odottavatkin (täällä). Ja puolen vuoden kuluttua nähdään, miten upeiksi taimet ovat venyneet.

6 kommenttia:

 1. Voe mahoton! Tulee ihan mieleen Virpi Suutarin leffa Eedenistä pohjoiseen, englanniksi se onkin Garden Lovers.
  Laita sitten kuvia kukkapaljoudesta kesällä ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa on edelleen nauhotettuna odottamassa sopivaa katseluhetkeä - sinun kehumanasi. Riipuvat menevät pitkän parvekkeen reunalle ja muut ruukkurykelmiksi pihalle ja partsin kulmaan. Rakastan, kun kesällä piha on täynnä kukkia, kaupungissa ne on pääosin ruukkukukkia.
   Kuvia tulee - kyllästymiseen asti - joten älä huoli.

   Poista
 2. Pelargoniat ovat mitä ihanimpia ! Ajatella että kohta päästään puutarhatöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Ja ihanaa mennä kevättä ja valoa kohti!

   Poista
 3. ihania pelakoita sinulla kasvamassa:) mut tosiaan oli huima tuo taimien hinnannousu, milläköhän sitä täl kertaa pelusteltaisiin, kun öljynhintakin on ollut laskusuunnassa koko ajan ja näin kasvatuskustannukset ainakin siltä osin eivät ole nousseet?
  tuollakin hinnalla teet tosin hyvän tilin itsellesi eli ei varmaan sinänä harmita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästöä tulee, koska joka tapauksessa hankkisin pelarkuita partsille ja pihalle. Toistaiseksi olen onnistunut talvettamaan parina viime talvena vain alle kymmenen kappaletta. Ei ole sopivaa talvettamispaikkaa löytynyt. Onneksi jokunen aina onnistuu, joten pari isoakin yksilöä on ensi kesäksi tiedossa.

   Poista