maanantai 1. huhtikuuta 2024

Pääsiäisen puuhastelua

Viisivuotiaan valmistama pääsiäistipu

Kävelyretkien (täällä) lisäksi suurperheemme pääsiäinen täyttyi herkuttelusta - ja aterioiden valmistamisesta ja niiden jälkien raivaamisesta :) Lounaaksi nautimme spessuhodareita, jotka Esikoisen puoliso grillasi ulkona ja jotka myös söimme ulkona. Alkuillasta valmistui perinteinen lampaanpaisti, lohkoperunat ja fetasalaatti, joihin raaka-aineet olin ostanut Hakaniemen hallista Helsingistä. Jälkkäriksi oli kinuskista synttärikakkua, jonka Esikoinen valmisti pitkäperjantaina 12 vuotta täyttäneelle keskimmäiselleen. Ja loppuviimeksi etsittiin ja löydettiin pääsiäismunia - tai ainakin nuorimmat etsivät - ja löysivät :)

Joka välissä ehdittiin eri porukoilla pelata korttipelejä. Joko vanhaa tuttua Unoa tai uudempaa tuttavuutta Dobblea, jota suositellaan yli 6-vuotiaille, mutta joka hurmasi meidät kaikki 3-vuotiaasta Miksusta lähtien. 

Jossain välissä Lontoontyttö keksi opettaa pikkuporukkaa käyttämään dreijaa ja valmistamaan savesta kulhoja. Ja aina väliin joku tarttui haravaan ja kokosi lumen alta paljastuneita viime kesän lehtiä kasoiksi, joita Opiskelijatytön Poikaystävä kuljetti peräkärryllä pihan perälle. Ja Pikkupojat tietysti hihkumassa lehtikuorman päällimmäisinä :)

Illalla höröteltiin yhdessä vanhoille valokuville, joita Juniori oli koonnut kansioon, jonka hän toi minulle tuliaisiksi - viimeviikkoisen syntymäpäiväni kunniaksi. Yksi ponnaripäinen tyttö jäi kuvista vielä tunnistamatta…




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti