lauantai 20. huhtikuuta 2024

Vastatuulessa Tallinnassa


Ainoaksi Tallinnan illaksemme olin varannut meille kolmelle mummille (täällä) pöydän Mantel & Korsten -nimisestä ravintolasta. Pääsyinä valintaani olivat uusi tuttavuus, maininta netin suosituslistoilla ja sijainti vanhassa rakennuksessa Kadriorgin puistossa. Ja olisi hyvä ”tekosyy” käydä myös muualla kuin tutussa Vanhassakaupungissa :)

Parasystävä oli tutkinut suosittamani ravintolan lyhyttä ruokalistaa ja viestitti minulle, että lista ei vaikuta kovin kiinnostavalta ja että pitkä matka Kadriorgin puistoon vaikuttaa liian haastavalta. Hyväksyin hänen vastaväitteensä. Ensinnäkin luotan ystäväni ruokamakuun ja lähes aina osuviin ravintolavalintoihin sekä tiedän hänen polvi- ja lonkkahaasteensa (joskin luulin niiden jo vähän hellittäneen). Ja suostuin ravintolan vaihtoon mukisematta. Ja jääpähän Kadriorgin puisto minulle syötiksi seuraavaan ihka omaan Tallinnan matkaani :)

Parasystävän ravintolavalinta Controvento sijaitsi Vanhassakaupungissa Katariinankujalla (Katariina Käik), vain lyhyen kävelymatkan päässä hotellistamme. Tämä Tallinnan vanhin italialainen ravintola oli avautuessaan 1994 ensimmäisiä neuvostovallan jälkeisiä ”länsimaisia” ravintoloita Tallinnassa. 

Contravento osottautui nappivalinnaksi - pienellä kujalla vanhassa kivitalossa oleva sokkeloinen ja kaikinpuolin mukava paikka. Ihana, asiansa osaava tarjoilija ja herkullinen ruoka. Ja pitkä ruokalista, jossa oli Parasystävän toivomaa valinnan varaa. 

Minä pitäydyin kuitenkin katkaravuissa, jotka ravintolassa (onnekseni) osattiin valmistaa. Äyriäisen liha ei ollut yhtään ”sitkeää” eikä ”puumaista”, vaan upean pehmeää, mutta kiinteää - ja tietty maukasta. Alkupalani katkaravut uivat voi-, chili- ja valkosipulikastikkeessa, joten kastiketta riitti dipattavaksi ravintolan hyvään ja tuoreeseen leipään - joka oli leikattu riittävän paksuiksi viipaleiksi :) 

Pääruoaksi valitsimme molemmat Parasystävän kanssa mausteisia katkarapuja kermaisen linguine-pastan kanssa. Myös ystävämme Ina nautti pääruoastaan, joka oli paistettua vasikanmaksaa venetsialaiseen tapaan ja papuja anjoviksen, valkosipulin ja sitruunan kanssa.

Ja herkkua olivat kaikki :) Ruoka-annokset olivat niin suuria ja täyttäviä - ja hyviä - etten edes minä enää jaksanut edes ajatella jälkiruokaa.

Ruokailu Controventossa kruunasi lyhyen matkamme ja mukavan iltamme. Hyvä - ellei jopa parempi - vastaveto tai vaihtoehto Kadriorgin puiston ravintolalle. Ja Controventonhan voisi ehkä suomentaa vastatuuleksi :) Vai miten on, Parasystävä?

Alkupalaksi grillattuja katkarapuja voi-, chili- ja valkosipulikastikkeessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti