torstai 18. huhtikuuta 2024

Kujia, kukkia ja kirkkoja


Ekaa kertaa sitten koronan olimme vakioreissulla Tallinnassa - Parasystävä, ystäväni Ina ja minä - kolme yli seitsemänkymppistä entistä työtoveria :) Koronan alkaessa maaliskuussa 2020 meillä oli varattuna Viron reissu huhtikuulle, mutta matka peruuntui, kuten kaikki muukin pandemian jyräämänä. 

Vasta nyt saimme järjestettyä uuden reissun, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan pätee taas tähänkin :) Lähdimme Helsingistä eilen aamulla Eckerö Linen M/S Finlandialla ja palasimme samalla laivalla tänään iltapäivällä. Mennessä olimme varanneet laivan buffet-aamiaisen, jonka syömiseen oli harmiksemme varattu vain yksi tunti ja meidät ajettiin sanan mukaisesti ulos ravintolasta seuraavan kattauksen alkaessa. Paluumatkalla tyydyimme kuohuviiniin ja kortinpeluuseen bingobaarissa :)

Tallinna oli ihana, kuten aina - huolimatta yllättävästä takatalvesta. Onneksi olimme kaikki kaivaneet päällemme jo kertaalleen kesäsäilöön laitetut talvitamineet. Vanhassakaupungissa oli lähes aavemaisen hiljaista, mistä tavallaan nautin. Kevätkukat puistoissa olivat vasta aluillaan, mutta kuitenkin pidemmällä kuin Suomessa. 

Lyhyt reissu meni jutellessa ja nauraessa, muistellessa ja herkutellessa. Maisteltiin jopa vadelma-Margarittaa ja Vana Tallinnia - entisaikojen muistoksi. Ja ehdittiin myös kasvohoitoon ja hierontaan, Ina jopa molempina päivinä.

Kiitos riemastuttavasta seurasta, Tytöt :)

Tammsaare park eli (kirjailija A.H.) Tammsaaren puisto Viru-keskuksen vieressä

Tanskan kuninkaan puutarhaksi kutsuttu pieni puisto ja näköalatasanne 
Kaupunginmuurin vieressä.


Niguliste kirik/muuseum eli Pyhän Nikolauksen kirkko ja museo

Luhike jalg eli Lyhyt jalka -kuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti