keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Tontun seuraksi


Viikonloppuna vanhat joulutontut (täällä) saivat seurakseen ruskean keraamisen kynttilänjalan ja led-kynttilän. Punavuoren kaksiossa alkaa vähitellen tuntua yhä jouluisemmalta, vaikka kaupunkikodissani vältänkin liiallista jouluhössötystä. 

Toistaiseksi olen pärjännyt yhdellä joulutähdellä, yhdellä ovikranssilla, kynttilöillä ja parilla joulutontulla. Tämä riittänee, sillä joulujutuista saan nauttia sopivasti ja riittävästi asuessani väliin Ukin mökillä Salossa ja väliin Tyttärien Tilalla Merimaskussa. 

Tummanruskean kynttilänjalan sain Opiskelijatytöltä, joka Hesan reissullaan yöpyi luonani Punavuoressa ja jonka Dora-koiraa hoidin lauantai-illan, kun Tyttö oli illastamassa kavereidensa kanssa. Väri sopii hienosti eteisen vanhaan, tummaraamiseen peiliin :)

Kuvassa oleva pitkä teko-kynttilä taas on oma heräteosto pienestä lifestyle-liikkeestä Naantalista. Olen pitkään karsastanut teko-kynttilöitä, mutta nyt päätin kokeilla. Hämmästyin ja jopa innostuin, sillä tämä ruotsalainen Star-merkkinen kynttilä on oivallinen ja lähes oikean tuntuinen. Valo ”elää” juuri sopivasti, mutta ei ”heilu” liikaa. Kynttilä seisoo tukevasti kaikissa niissä kynttilänjalkoissani, joissa olen ennen käyttänyt ns. kruunukynttilöitä. Pattereilla toimivan ihmekynttilän pohjassa on pieni nappula, josta valo tulee päälle.

Jatkossa poltan vuoroin oikeita ja vuoroin teko-kynttilöitä. Tilanteen mukaan, ja joskus jopa yhtäaikaa :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti