Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa yön yli haudutettua uunipuuroa. Oli innoissani - olihan Tilan leivinuuni sopivasti lämpimänä pitsan paiston jäljiltä (täällä). Viksuna mummona ajattelin käyttää ison uunin jälkilämmön hyväksi.
Mutta hullusti hommassa kävi. En tajunnut, että leivinuuni oli vielä myöhään illalla (edelleen) tulikuuma, toisin kuin tuttu sähköuuni, jonka saa tarkkaan säädettyä esim 100-120 asteeseen.
Aamulla oli innoissani tarjoamassa porukoille ”herkullista” uunipuuroa. Vaan enpä tarjonnutkaan. ”Herkullinen” uunipuuroni oli palanut mustalle karrelle. Sananmukaisesti palanut ja hiiltynyt. Liian pitkään liian kuumassa uunissa.
Arvaa naurattiko :):) Onneksi suurperheen ruoanvalmistuksessa paljon käytetty Äitimuorilta peritty jättipata ei vaurioitunut...
Pisteet hyvästä ideasta ja reippaasta toteutuksesta!
VastaaPoistaYrittänyttä ei laiteta ja nythän on sitten oppirahat maksettu, -naurettu vaan ei itketty.
Ensi kerralla sitten herkutellen ja nautiskellen vaikka joulupuuron merkeissä;)
Seuraavaksi yritän helposti säädettävässä sähköuunissa, minkä jälkeen palaan ehkä uudelleen kokeilemaan Tilan leivinuunia. Kiitos kannustuksesta, Takkutukka.
Poista