tiistai 5. lokakuuta 2021

Syys saapuu


Edellisestä postauksesta on joitakin päiviä, koska minulla on ollut ongelmia siirtää valokuvia Googlen kuvista Googlen bloggeriin. Vaihdoin uuteen iPadiin, minkä jälkeen valokuvat siirtyivät edelleen normaalisti kännykästä Googlen kuviin, mutta en saanut niitä enää siirrettyä eteenpäin blogiteksteihin. Ainostaan kuvat, jotka olivat tallentuneet ennen iPadin vaihtoa, alistuvat siirtoon.

Lukuisista yrityksistä huolimatta en keksinyt asiaan ratkaisua. Epäilen, että syy voi olla siinä että Googlen kuvat on uudessa koneessa tallentuneet toisella kirjautumisnimellä kuin olen kirjautunut Googlen bloggeriin. Tätä en vielä yrittänyt muuttaa, vaan otin toistaiseksi takaisin käyttöön vanhan iPadiin :) Katsotaan, miten etenen jatkossa.

Ruska on parhaimmillaan. Hohtavaa keltaista, upeaa punaista ja välissä vielä muistoja kesän vihreästä. Nämä ruskakuvani ovat aamuisella Muru-kävelyltä Helsingin Eirassa, jossa löytyy toinen toistaan upeimpia vanhoja huviloita, joiden pihoilla voi ihailla rehevöityneitä villiviinejä ja lukuisia jalopuita, kuten vaahteraa, tammea, lehmusta, jalavaa ja saarnipuuta. Kaikki upeissa syksyn väreissä.

Tällä kertaa jäin ihailemaan ja valokuvaamaan etenkin arkkitehti Karl Lindahlin (1874-1930) suunnitteleman ja vuonna 1911 valmistuneen komean kivitalon rappusia ja pihaa osoitteessa Ehrensvärdintie 25. Vanha rautaportti oli joltain unohtunut auki ja se mahdollisti värikkään villiviiniseinän kuvaamisen :) 

Ehrensvärdintie 25, Helsinki

2 kommenttia:

 1. Tänä syksynä on tosiaan harvinaisen kaunis ruska Etelä-Suomessa.
  Vietimme viikonlopun Helsingissä ja minäkin ihailin jalopuiden värimuunnoksia.
  Joillain paikoin meillä päin ja tuolla matkan varrella Taavettiin on myös hyvin kaunista maaruskaa, kauniita sävyjä varvuissa ja sammalissa.

  Onnittelut siitä, että olet saanut lonkkasi kävely- ja jopa tanssikuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta. Olen niin kiitollinen että lonkka kuntoutui kolmen kuukauden uurastuksen jälkeen. Ihme ja kumma. Tervetuloa käymään Helsinkiin, nauttikaa minilomasta :):)

   Poista