tiistai 27. heinäkuuta 2021

Kahvilla Kokemäellä

Cafe Unon aamupala

Rengasmatkamme (täällä) ensimmäisen yön olimme Kokemäellä. Vajaa 7000 asukkaan kaupunki oli hämmentävän - lähes säälittävän - tyhjä, autio ja suljettu. Ja jopa ruma kauniin luonnon keskellä. Onneksi löysimme illalla yhden auki olevan pienen pitserian, jossa söimme (mauttomat) pitsat. 

Nukuimme vaatimattomassa Jokirannan Majoitus -nimisessä rivitalossa (motellissa). Siisti ja edullinen. Majoituspaikan vieressä oli iso ulkoilmakuppila, joka onneksi käydessämme oli suljettu. Jos/kun kuppila on auki, uskon että yö Jokirannassa saattaa olla tosi meluisaa. Me saimme nukkua rauhallisesti täydellisessä hiljaisuudessa.

Aamulla kaipasimme valmista aamupalaa, joten menimme kaupungin ainoaan kuppilaan, joka avattiin kahdeksalta. Cafe Unon maksamakkarasämpyläksi luulemani kelmuun pakattu leipä paljastui tuhdiksi makkaraleiväksi. Ihan ok ja menetteli hyvin kovaan aamunälkääni :)

Istuessamme ukkoseurueen kanssa pienessä Unossa huomasin, että viereisessä liiketilassa Moccapala valmistautui uuteen päivään: ”Lounasta ja itse leivottua pullaa”. Ja eikös minun alkanut tehdä mieli lämmintä ja pehmeää Pullaa. Onneksi sain Ukin helposti ympäripuhuttua seinän taakse aamun toiselle kahvikupilliselle - avec pulla.

Moccapala on mainio lounaskuppila, jonka Marika ja Marlene ovat yhdessä avanneet vasta viime syksynä. Taiteilijaperheessä kasvaneet ja tuttavallisesti jutustelevat siskokset valmistivat pullat ja buffee-lounaan itse, ja ainakin valitsemani mantelipulla oli juuri sellainen kuin aamupullan pitää olla - sokerinen, rasvainen ja juuri uunista otettu.

Moccapalan mantelipulla ja kahvilan mukavat Siskokset on mieluisin muistoni Kokemäen kaupungista :)

 Moccapalan herkullinen mantelipulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti