sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Aamupalaa Tilalla


Aamiainen Tyttärien Tilalla syödään kesäisin entisen sikalan päätyyn rakennetussa lasikossa. Kotoisaa, valoisaa ja tilavaa. Näillä säillä tosin väliin liian helteistä, jolloin halutessaan voi siirtyä sisälle vuosikymmeniä sitten siivottuun ja siistittyyn sikalaan - ruokapöytiä sielläkin.

Heinäkuussa jalkakipuiselle mummille tarjoiltiin kahvin seurana Opiskelijatytön samana aamuna talon isossa uunissa paistamaa ja edellisenä iltana hapanjuuresta leipomaa superhyvää leipää tuoreen voin, kinkkusiivun ja Paraisilla toimivasta Jordkällare-kaupasta (täällä) hankitun gruyere-juuston kanssa. Sekä turkkilaista jogurttia, joka tuotiin pöytään Opiskelijatytön kesän mansikoista valmistaman hillon ja niin ikään itsetehdyn granolan kera. Ja oman kanalan kansnmunia ja lähistöllä olevan Bornemannsin mehustamon (täällä) valmistamaa omena-inkiväärituoremehua. 

Herkullista ja tuoretta. Paljon Tilalla itse tehtyä tai lähiympäristön pienyrittäjiltä hankittua :):)

2 kommenttia:

  1. Hurmaavassa miljöössä hapanjuuresta leivinuunissa paistettua, ainoaa oikeaa ruisleipää; aina joskus elämä kääntää aurinkoiset kasvonsa meille.

    Tuo perinteinen ruisleipä on harvinaista herkkua, jolla Kuopus meitä joskus hemmottelee. Ainoa vika siinä on on, että sillä on levitaationomainen piirre kadota hetkessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan hyvää ruisleipää, mutta toistaiseksi Opiskelijatyttö valmistaa juuresta vain hiivaleipiä. Ruisleipä on vielä opettelubaiheessa. Hiivaleivän pitkään eläneen juuren hän on saanut ystävältään ja yllättävän pian ruoanvalmistuksesta innostunut Tyttö oppi loihtimaan juuren avulla herkkuleipiä.

      Poista