lauantai 2. marraskuuta 2019

Sunday breakfast


Sunnuntaiaamun kävelyretkellä nautimme myöhäisen superaamiaisen lähiasukkaiden kansoittamassa Gails-nimisessä leipomakahvilassa Dulwich Villagessa. Gails (täällä) on leipomoketju, joka on vuodesta 2005 lähtien laajentunut ympäri Lontoota. Nykyään leipomo- ja myyntipisteitä on yli 50.

Tunnelma ja tuotteet Gails-kahvilassa - ainakin Dulwich Villagessa - oli kaikkea muuta kuin tyypillisessä ketjukuppilassa. Luulinkin kahvilaa innokkaan ja osaavan paikallisen pienyrittäjän sydänkäpyseksi - ihana vilske ja pölpötys. Kiireisiä myyjiä ja juoksevia tarjoilijoita. Asiakkaita jonoksi asti - nuoria, ikäihmisiä, lapsiperheitä sekä hikisiä lenkkeilijöitä ja leppoisia koiran ulkoiluttajia. Tunnelma parani entisestään, kun päivän lämmetessä myös ulkopöydät täyttyivät viimeistä tuolia myöten.

Saimme hyvää kahvia, ihanan löysää juuri valmistettua munakasta, lämpimiä skonsseja ja kreemipäällysteisiä ”kuivakakkuleivoksia”. Kaikki herkkua. Ja ihana, keski-ikäinen (vanhempi?) tarjoilijanainen, joka juoksemisensa välissä ehti englantilaiseen tapaan sanoa jokaiselle pari sydämellistä sanaa.

Jäi hyvä mieli ja täysi maha. Gails rulettaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti