maanantai 4. marraskuuta 2019

Soidinkierros


Vietin viikonlopun tanssikurssilla hotelli Nuuksiossa (täällä). Hotelli on rakennettu vuonna 1963 Siikaranta-nimiseksi opistoksi, jota Rakennusliitto hallinnoi. Vuonna 1989 rakennus alkoi opistotoiminnan lisäksi palvella myös hotellina. Lopulta vuonna 2015 Rakennusliitto myi koko rakennuksen, jolloin uusi omistaja muutti sen nimen hotelli Nuuksioksi.

Hotelli Nuuksio sijaitsee Nuuksion kansallispuiston eteläkärjessä Siikajärven rannalla. Sunnuntaina ehdin tanssin lomassa saada pienen maistiaisen kansallispuistosta, jossa en ole koskaan ollut - mikä häpeäkseni on myönnettävä.

Kävelin neljän kilometrin pituisen Soidinkierroksen, joka alkaa lähes hotellin pihalta. Sumuisena sunnuntainakin polku oli hyvinmerkattu ja helppokulkuinen - tosin räntäsateiden jälkeen kurainen ja ajoittain liukas. Ja hiljainen - vastaan tuli kaksi yksinäistä vaeltajaa ja yksi maastopyöräilijä.

Näin uskomattoman kaunista luontoa: sumuverhon peittämää Soidinsuota, jännittävää punaista sammalta, puissa roikkuvia naavaverkkoja ja pystyynkuolleita keloja. Olin täysin myyty.

Nuuksion kansallispuistoon täytyy päästä toistekin :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti