tiistai 12. marraskuuta 2019

Kaksi yötä Jyväskylässä

Hotelli Yöpuun aamupuuro marjojen, siemenien sekä kuusenkärkkä- ja mustikkajauheen kanssa. 
Puhumattakaan paikallisista karjalanpiirakoista, vastapaistetusta munakkaasta, luomujugurtista, tuoreesta hunajamelonista, juurileivästä, suklaabrownista, valkoviinimarjatuoremehusta jne.


Matkalla Äänekosken tanssileirille (täällä) yövyin mennen tullen Jyväskylässä: perjantaista lauantaihin keskustan Omena-hotellissa ja sunnuntaista maanantaihin tästä 5 minuutin kävelymatkan päässä olevassa hotelli Yöpuussa. Edellisessä huone yhdelle maksoi 70 euroa ja jälkimmäisessä 125 euroa. Kannattiko Yöpuusta maksaa melkein kaksi kertaa enemmän?

Molemmissa hotelleissa oli hyvä sänky, puhtaat lakanat ja oma vessa lämpimällä suihkulla. Ja siistiä ja rauhallista. Mutta tämän jälkeen hotellit erosivat toisistaan kuin yö päivästä.

Perjantai-iltana minulle riitti hyvin Omenan kaltainen kaikesta turhasta riisuttu majoitusversio. Sisälle ovikoodilla, ei respaa eikä aamupalaa. Kävin Omenassa vain nukkumassa - tulin iltakasilta ja lähdin aamukasilta.

Mutta rankan tanssiviikonlopun jälkeen oli enemmän kuin ihanaa tulla kynttilöiden valaisemaan Yöpuuhun, jossa ystävällinen respanainen toivotti lämpimästi tervetulleeksi, tarjosi tervetulojuoman, ojensi viikonlopun iltapäivälehdet ja kertoi saunan olevan lämmin ja vapaa, jos kiinnostaa. Ja aamulla istua kodikkaassa ruokasalissa ja valita paikallisia herkkuja runsaasta ja monipuolisesta aamiaispöydästä. Ja kaikki kuului huoneen hintaan :):)

Ehdottomasti kannatti - Yöpuu oli hintansa väärtti. Yksi yö oli juhlaa, kaksi yötä olisi ollut liikaa.


Omena-hotellin wc/suihkun ainoa tuote oli 3 in one - yksi ja ainut pesuneste, 
joka kelpasi saippuaksi, shampooksi ja hoitoaineeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti