torstai 28. helmikuuta 2019

Yllättäen hyvää


Keskiviikkona kävimme Äitimuorin kanssa molemmille tutulla Hakaniemen torilla ja torille rakennetussa väliaikaisessa lasihallissa (täällä). Lasihalli rakennettiin runsas vuosi sitten väliaikaiseksi hallitilaksi vanhan punatiilisen hallirakennuksen peruskorjauksen ajaksi. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua ensi vuonna.

Lasihallissa aistii, että sekä kauppiaat että asiakkaat tuntuvat ihastuneen väliaikaiseen halliin - huolimatta rakennussuunnitelmien aikaisesta ajoittain voimakkaastakin vastustuksesta. Harmi, että alkuperäinen suunnitelma todellisesta lasihallista jäi toteutumatta, kun lasiseinien päälle rakennettiin tukeva säleikkö. Liekö kyse säästöistä vai rakennusteknisistä syistä.

Lasihallin keskiosassa on useampia kahviloita ja ruokapaikkoja, ja lisäksi myös vapaata pöytätilaa, jossa voi esimerkiksi nauttia hallikauppiailta ostettuja herkkuja. Äitimuorin kanssa valitsimme tällä kertaa Hallikahviloiden kuppila ja yhden sen kolmesta ikkunan viereisestä kahden hengen pöydistä.

Äitimuori söi hallin perinteisen lohi-munaleivän, mutta minä valitsin (yllättäen) kanasalaatin. Ja olipa (yllättäen) hyvä: tuoretta salaattisekoitusta, maittavia broilerin paloja, hyviä pikkutomaatteja, rapeita krutonkeja ja paksuja parmesansiivuja. Ja päällä (yllättäen) juuri sopivankokoinen kasa majoneesipohjaista kastikekastiketta, jonka sai itse sekoittaa mukaan. Yllättäen siksi, että niin monesti olen pettynyt kuppiloiden salaattiannoksiin...

Ja jälkkäriksi olimme salakuljettaneet viereisestä Marian konditoriamyymälästä supersuperrunskit :):)  Marian kosteisiin ja mantelisiin Runebergin torttuihin en kyllästy ikinä (täällä).

Marian konditorian herkkurunskeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti