maanantai 11. helmikuuta 2019

Rondan rotko


Ajettuamme vajaa tunnin kiemuraista, mutta hyväkuntoista vuoristotietä Marbellasta suoraan pohjoiseen saavuimme 35 000 asukkaan vuoristokaupunkiin - Rondaan. Meitä ja lukuisia muita turisteja veti sinne etenkin 120 metriä syvä El Tajon rotko ja sen yli 1700-luvun lopulla rakennettu jykevä kivisilta.

Marbellasta ajaessa saavuimme ensin aika tylsään ”uuteen kaupunkiin” ja vasta Puente Nueve -nimisen kivisillan toiselta puolelta löytyi kiehtovampi, maurien rakentama ”vanha kaupunki” pikkukujineen.

Rotko ja sen ylittävä silta olivat todella vaikuttavia, mutta yllättäen jokin kuitenkin häiritsi minua nauttimasta upeasta näkymästä. Yksi syy saattoi olla se, että harvoin pystyn nauttimaan hienoimmistakaan ns. nähtävyyksistä, jos/kun katselen niitä suuressa turistiryhmässä jossa vielä kaikki valokuvaa yhtäaikaa samoja kohteita. Toiseksi olen usein levoton, jos tiedän että joku odottaa ja/tai seuraa minua. Rondassa olimme Espanjassa asuvan, mukavan tuttavapariskunnan kanssa. He itse olivat käyneet katsomassa rotkoa useita kertoja monien Suomesta tulleiden vieraidensa kanssa, joten he pääasiassa odottelivat meitä. Ja kolmanneksi Ukin liikkuminen ruuhkaisilla kujilla oli ajoittain hidasta, vaikkei hän koskaan valitakaan.

Mutta rotko on käsittämätön luonnon oikku ja ehdottomasti retken arvoinen...4 kommenttia:

 1. Aivan mahtava paikka. En ole koskaan käynyt.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat kuvat!
  Mekin kävimme Rondassa juuri viime viikolla, joten samasta aiheesta on tulossa postaus täältäkin :-)

  Mahtavan kuvakulman olet saanut tuohon ensimmäiseen rotkokuvaan, siinä näkyy niin syvälle.

  VastaaPoista
 3. on maailmassa monta niin ihmeellistä asiaa!
  minua kiehtovat erityisesti nuo vanhat kaarisillat

  VastaaPoista