perjantai 22. helmikuuta 2019

Kirkkokierros

Ermita del Santo Cristo 

Tiistaina sain Ukin mukaani kiertämään Marbellan vanhan kaupungin kirkkoja. Ohessa tosin ihailimme muitakin keskustan kauniita koloja ja kukkia, ja kerran istahdimme kahville ja kerran sangrialle. 

Kirkoista suurin ja komein on Neitsyt Marian kirkko (Iglesia de Nuestra Senora de la Incarnacion), mutta se ei minua koskettanut. Pienin ja pramein on Pyhän Jaakobin kappeli (Ermita de Santiago) tunnetun Naranjos-aukion reunalla, mutta sekään ei ollut minun juttuni. Eniten tykästyin vanhan kaupungin toisella laidalla olevaan yksinkertaiseen ja vaatimattomaan Pyhän Kristuksen kappeliin (Ermita del Santo Cristo), jonne pääsi sisään vain jumalanpalvelusten aikaan. Yksinkertainen puhuttelee kirkoissakin - ei tekokukkakimppuja, ei sekulaareja, muovikrääsää muistuttavia ikoneja. Toki ymmärrän, että kukin uskoo ja harjoittaa uskontoaan omalla tavallaan.

Tykkään käydä ja hiljentyä eri uskontojen kirkoissa. Tällä hetkellä katolisissa kirkoissa käydessäni en kuitenkaan voi olla miettimättä maailmanlaajuista pedofiiliongelmaa ja seksuaalista hyväksikäyttöä...

Ermita del Santo Cristo sisältä. 

Plaza Santo Cristo, Marbella

Marbellan vanhasta kaupungista löytyy paljon rauhoittavaa kauneutta,
kirkkojen ulkopuoleltakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti