lauantai 3. helmikuuta 2018

Lasihalli


Eka kerta Hakaniemen torin uudessa lasihallissa oli positiivinen yllätys. Valoisa, siisti ja tilava, vaikka lauantaina pitkillä käytävillä risteilikin kasapäin ihmettelijöitä.

Vanhan punatiilisen hallin kahdenkerroksen porukat olivat sopuisasti löytäneet paikkansa uusissa tiloissa. Entiset kakkoskerroksen käsityö- ja vaatekauppiaat olivat asettuneet lasihallin meren puoleiseen päähän ja ykköskerroksen ruokakauppiaat lähemmäksi vanhaa hallia. Keskiosan olivat vallanneet kahvinkeittäjät ja soppakokit.

Olen vuosikymmeniä käynyt ahkerasti toreilla ja halleissa. Lapsena piipahdin usein Sandelsinkadulla asuneen Alma-mummin kanssa Töölön torilla ja nuoruudessani kävin Äitimuorin kanssa Kauppatorilla ja vanhassa kauppahallissa, josta ei kotiin tultu ilman paksua maksamakkarapötköä. Lasteni ollessa pieniä kävimme lauantaisin ostamassa kalaa Hakaniemen hallista ja lähes joka mökkiviikonloppu kahvittelemassa Salon torilla. Lasten aikuistuttua käyn edelleen mielelläni sekä Hakaniemen hallissa että Salon torilla, nykyään tosin mieluummin rauhallisina arkipäivinä kuin ruuhkaisina viikonloppuina.

Saa nähdä, saako tyytyväisen oloisia myyjiä enää siirtymään takaisin entisiin tiloihin, kun hallin remontti kolmen vuoden kuluttua valmistuu.

1 kommentti:

  1. Hakaniemen lasihalli on hyvää arkkitehtuuria ja kaunis, niinkuin hyvä arkkitehtuuri on. Se olisi pitänyt saada Turun väistötilaksi mutta kun Turussa rakennetaan vain rumia laatikoita, niin tämä ei onnistunut. Ja nyt Turun kauppatorille tulee kirpputori! Siinä ei vähääkään ajatella torin ruokamyyjien ja heidän asiakkaidensa tunteita. Kirpputorille on paikkansa mutta sitä ei yhdistetä siisteyteen ihmisten mielissä.

    VastaaPoista