perjantai 23. helmikuuta 2018

Huikat Hallissa


Taas eksyttiin Hakaniemen väliaikaikaiseen halliin, jossa lasiseinistä huolimatta oli näilläkin pakkasilla lämmintä. Kokeiltiin Ukin ja yöpäivystyksen jälkeen joukkoomme liittyneen Opiskelijatytön kanssa kalaliike Marja Nätin (täällä) lounastarjontaa. Valittavana oli lohi- tai madekeittoa, sinisimpukoita, mustekalan renkaita tai blinejä kolmen eri mädin kanssa. Päädyimme madekeittoon ja graavisiikavoileipiin. Keitto oli positiivinen yllätys - kalaisa ja maku kohdallaan, voileipä iso muttei yllättänyt.

Naapuripöydän pariskunta tilasi kuoharia, joten mekin innostuimme aurinkoisen perjantain kunniaksi jakamaan kolmeen pekkaan kaksi pikkukuoharia. Hyvä valinta, sillä jälkkärikahvi oli aika sumppia.

Pöytiä oli runsaasti Nätin kalaliikkeen molemmilla puolilla. Syöjiä kuitenkin virtasi tiuhaan, eikä henkilökunta ehtinyt tyhjentämään pöytiä samaan tahtiin. Uuden paikan logistiikka tuntui olevan vielä muutenkin hakusessa. Kaikkinensa ruokailu Nätin kalaliikkeessä oli kuitenkin kiva kokemus. Paikka oli jotenkin ravintolamaisempi kuin vanhassa hallissa, jossa ruokailutila oli pieni, sokkeloinen ja pimeä. Plussaa siitä, että joku oli keksinyt laittaa tekoturkistaljat kovien ja kylmien jakkaroiden päälle.

Hallista lähtiessä ostimme vielä viereisestä (!) Ekströmin kalapuodista halpoja (15 kpl 1,5 euroa), mutta aah niin herkullisia - ja rasvaisia - savustettuja lohen eviä. Suosittelen kokeilemaan pikkupurtavana vaikkapa kylmän oluen kanssa.

Savustettuja lohen eviä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti