torstai 1. helmikuuta 2018

Pelastava kristallikruunu


Helsingissä on paljon kivoja kahviloita, ja uusia avautuu jatkuvasti. Olen kahvilaihminen, mutta pinttynyt koluamaan vanhoissa tutuissa - uudet ja persoonalliset jäävät usein kokeilematta. Onneksi aikuiset lapseni tutustuttavat minua välillä tuoreempiin tapauksiin.

Tiistaisella kampaajareissulla eksyin taas vanhaan tuttuun ja hyväksi todettuun kahvila Fleuristeen (täällä). Se on toiminut Uudenmaankadulla Otavaa vastapäätä vajaat kymmenen vuotta. Alkuun samoissa tiloissa oli myös kukkakauppa - ja piano, joka seinän vieressä odotti soittajaa. Molemmat ovat vuosien kuluessa kadonneet. Kaipaan molempia, sillä ne toivat pelkällä olemisellaan tilaan väriä, eloa ja iloa.

Nykyään Fleuristen pienissä tiloissa on 6-8 pientä pöytää. Ystävällinen ja lempeästi hymyilevä emäntä esittelee vähäistä tarjontaa - pääosin itseleivottua. Tunnelma on leppoisa ja rauhallinen. Kahvi tarjoillaan pöytiin - joskaan se ei maultaan eroa massapaikkojen tarjonnasta. Tiistaina kahvilan isoimman pöydän oli vallannut englantia puhuva eloisa seurue. Ja vieressäni istunut nuoripari oli syventynyt kahteen paksuun romaaniin. Harvinaista - nykyäänhän useimmat meistä näpräävät kahvitellessaan puhelinta tai tietokonetta.

Fleuristessa - suomeksi kukkakauppias - kahvitellessani aloin yllättäen ikävöidä kevättä ja kukkia. Onneksi ihana kristallikruunu lievitti ikävää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti