maanantai 26. helmikuuta 2018

Peitto Pienelle


Esikoinen sai oman esikoisensa syntyessä 2010 kummitädiltään eli Parasystävältäni luonnonvalkoisen vauvanpeiton. Peitto oli mieluinen ja lähes jatkuvassa käytössä myös 2012 syntyneellä pikkuveljellä. Tämän jälkeen peitto lähti kiertoon poikien serkuille, eikä jostain syystä enää löytänyt takaisin, kun Esikoisen perheeseen pari viikkoa sitten syntyi kolmas pikkupoika (täällä).

Synnytyslaitoksella huomasin, että Esikoinen kaipasi käyttökelpoista pientä villapeittoaan. Samana päivänä kaivelin lankakorejani ja löysin useamman vyyhdin Novitan täysvillaista mustaa Wool-lankaa. Musta väri vähän arvelutti, mutta päätin ryhtyä toimeen. Ohjeeksi valitsin Koukuttamon (täällä) ilmaisen Nuppu-vauvanpeiton ohjeen (täällä):
Luodaan 135s. Pyörrepuikot 3,5. Alkuun ja loppuun helmineuletta 5 cm. Alun helmineuleen jälkeen korinpohjaneuletta, jossa toistetaan 5s oikein ja 5s nurin 7 kerrosta ja 8. kerroksella vaihdetaan 5s nurin ja 5s oikein. Kerrosten alussa ja lopussa neulotaan 10s helmineuletta. 
Peitto valmistui sukkelasti Etelä-Korean talviolympialaisia katsoessa. Langat riittivät 60 x 65 cm:n kokoiseet peittoon. Ohjeen oikea koko 68 x 86 cm olisi ollut parempi (muistettava ensi kerralla). Ja muistettava myös tehdä lopun helmineule ja päätöskerros riittävän tiukaksi, ettei loppuosa venähdä liian leveäksi. Mutta hyvä tästäkin tuli, ja valmiina värikin menettelee. Vaikka Äitimuori kauhisteli: ”Kuka voi neuloa vauvalle MUSTAA?”

Pehmeä ja lämmin peitto - ja musta on uusi normaali, kuten Huhtasaari sanoisi :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti