maanantai 6. helmikuuta 2017

Tango lyhyesti

Kävele ja viivytä. Hiiii-das, hiiii-das, nopea, nopea. Hiin aikana jalka venyy pitkään askeleeseen - eteen, taakse tai sivulle - ja vasta dasin aikana etenee myös vartalo, jalkaterä painuu kokonaan maahan ja paino siirtyy uudelle tukijalalle. Nopea ei ole nop-askel, vaan viivytetty/hidastettu nopea. Eteenpäin kantapään kautta ja taakse päkiän kautta. Taakse jalka venytetään ensin lonkasta lähtien, sitten vedetään toinen jalka nopeasti viereen ja kootaan kroppa jalkojen päälle. Tahdin lopussa ei-tukijalan päkiä on tukijalan holvikaaren kohdalla.

Nainen liikkuu viejän työnnöstä liikettä kevyesti vastustaen ja antaa selkeän vasteen selällään miehen oikeaan käteen. Polvissa koukkua ja paino vaihtuvalla tukijalalla. Tunnetta peliin musiikkia tulkiten.

Pirjon tangotreenit Malmin työväentalolla. Pari hyvää viejää, joita keskittyessäni pystyin hyvin seuraamaan. Ja pystyin jopa ajoittain rentoutumaan sen verran että osasin nauttia - tangosta. Eräs nirppanokkaviejä peräti kehaisi "hyvin meni", vaikkei muuta paljon pukahtanutkaan. Eli eteenpäin on mummikin mennyt...

4 kommenttia:

 1. Suunta on vain eteenpäin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jää miettimään "mitä minä ikäloppu innoissani tanssin - naurunalaiseksiha itseni teen" mutta taas muistan miten paljon iloa ja hyvää oloa tanssi minulle tuottaa, joten "viis muiden funtsailuista" Ja tanssihan ehkäisee dementiaa!!

   Poista
  2. Voi sinnuu... ikinä en itse ole koskaan ajatellut mitä muuta ajttelee tanssistani, ts. naapurit, ystävät ja sukulaiset. Lapsetkin pitää itsestään selvänä että käyn lavatansseissa (vielä tämänkin ikäisenä).
   Niin, ja hyppylajit ehkäisee tai ainakin hidastaa luukatoakin. On monta hyvää puolta..

   Poista
  3. Niin. Sanos muuta, kun mummi vielä sellaisia tarpeettomia funtsii... Onneksi ne hetket on aika harvassa, ja onneksi uskallan funtsailuilleni itsekin naureskella...

   Poista